GDELS dodá španělské armádě 348 obrněnců Piranha

Datum: 26.08.2020
Praha 26. srpna 2020 (PROTEXT) - GDELS, účastník českého armádního tenderu na BVP, dodá španělské armádě 348 kolových obrněnců Piranha v rámci projektu v hodnotě 45 miliard Kč. Očekává se, že projekt se rozšíří až na 1000 vozidel. Španělské ministerstvo obrany...
Praha 26. srpna 2020 (PROTEXT) - GDELS, účastník českého armádního tenderu na BVP, dodá španělské armádě 348 kolových obrněnců Piranha v rámci projektu v hodnotě 45 miliard Kč. Očekává se, že projekt se rozšíří až na 1000 vozidel.
Španělské ministerstvo obrany dne 25. 8. udělilo kontrakt v celkové hodnotě 1,74 miliardy eur (45 miliard Kč) pro joint venture společnosti General Dynamics European Land Systems-Santa Bárbara Sistemas (GDELS-SBS) a tří dalších firem. Jeho předmětem je dodávka 348 kusů kolových bojových vozidel (KBV), jejich servis a zajištění životního cyklu a také podpora jejich uplatnění na zahraničních trzích. Podíl GDELS-SBS na kontraktu je 733 miliónů eur (19 miliard Kč). Očekává se, že program se rozšíří až na přibližně tisícovku vozidel.
Vozidlo, které španělské armáda pojmenovala Dragón, je postaveno na platformě kolového obrněnce PIRANHA 5 se znakem náprav 8x8 a zahrnuje všechny domácí technologie, které španělské ministerstvo obrany požadovalo. Dodávky by měly probíhat v sedmiletém období.
"Upřímně děkujeme španělskému ministerstvu obrany za důvěru v naši podvozkovou platformu, v práci našich inženýrů a naše průmyslové schopnosti," řekl Juan Escriña, viceprezident GDELS pro program pásových vozidel a dělostřeleckých systémů a managing director GDELS-Santa Bárbara Sistemas. Dodal: "Jako spolehlivý partner španělské armády je GDELS-Santa Bárbara Sistemas hrdá, že může pomoci chránit španělské vojáky a zlepšit jejich strategickou mobilitu nejmodernějšími bojovými vozidly na podvozku 8x8."
Joint venture GDELS-SBS bude vyrábět osmikolové obrněnce ve svých podnicích v Trubii a Seville ve spolupráci s ostatními členy konsorcia, které kromě GDELS-SBS zahrnuje společnosti Indra Sistemas, Sapa Placencia a Escribano Mechanical & Engineering. Španělské ministerstvo obrany přijalo Národní průmyslový plán, podle kterého nesmí podíl domácího průmyslu na zakázce činit méně než 70 procent její hodnoty. Joint venture výše uvedených firem bylo založeno, aby zajistilo, že veškeré potřeby a požadavky španělské armády a ministerstva obrany budou uspokojeny a že budou naplněny i požadavky vládního průmyslového plánu.
Za GDELS Santa Bárbara Sistemas se do projektu zapojí přímo 650 zaměstnanců a nepřímo dalších 1100.
O vozidle PIRANHA 5
Piranha 5 je jeden z nejmodernějších obrněnců na kolové platformě 8x8 a představuje nejvyšší kategorii vozidel rodiny PIRANHA. Zajišťuje vysokou úroveň ochrany posádky, která má zároveň k dispozici flexibilní a prostorný interiér s dostatkem kapacity pro vezený náklad. Vozidlo má v rámci svého životního cyklu významný růstový potenciál pro upgrady i instalaci dodatečných technologií. Co se mobility a manévrovatelnosti týče, díky efektivnímu pohonu všech kol, hydro-pneumatickému odpružení a čtyřem řiditelným nápravám představuje nejvyšší standard v této kategorii vozidel. Rodina vozidel PIRANHA je nejúspěšnější platformou v kategorii kolových podvozků 8x8 pro vojenskou techniku - ve službě je jich celosvětově více než 11500.
O GDELS
General Dynamics European Land Systems sídlící ve španělském Madridu je součástí korporace General Dynamics (NYSE: GD) a je aktivní v Rakousku, České republice, Německu, Španělsku a Švýcarsku. Se svými 2200 vysoce kvalifikovanými zaměstnanci se věnuje vývoji, výrobě a dodávkám špičkových pozemních bojových systémů od kolových, pásových a obojživelných vozidel až po mostní systémy a zbraňové systémy pro globální zákazníky. Více informací je k dispozici na www.gdels.com.
Kontaktní osoba: Graciela Ramallo graciela.ramallo@gdels.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.