CGTN: Úloha čínské armády při humanitární pomoci a řešení následků domácích přírodních katastrof

Datum: 24.08.2020
Peking 24. srpna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Humanitární pomoc a řešení následků domácích přírodních katastrof patří mezi stále důležitější mise čínských ozbrojených sil. Na začátku letošního roku se vojenští zdravotníci zapojili do boje s koronavirem. V červnu,...
Peking 24. srpna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Humanitární pomoc a řešení následků domácích přírodních katastrof patří mezi stále důležitější mise čínských ozbrojených sil.
Na začátku letošního roku se vojenští zdravotníci zapojili do boje s koronavirem. V červnu, když v regionech jižní Číny začalo období dešťů, byly armádní síly v první linii boje proti přírodním katastrofám, evakuovaly civilisty, budovali protipovodňové zábrany na březích a odstraňovaly následky přírodních katastrof. V červenci ministerstvo vodních zdrojů zvedlo stupeň protipovodňové aktivity v celé zemi na úroveň II, což je druhý nejvyšší stupeň.
V průběhu posledních dvou měsíců čínská lidová osvobozenecká armáda a ozbrojené složky lidových milicí vysadili více než 1,2 milionu vojáků na záchranné mise v rámci boje proti povodním v 17 provinciích a regionech. Tito vojáci pomohli evakuovat více než 170 tisíc lidí a vybudovali protipovodňové zábrany na březích vodních toků v délce více než 900 kilometrů „Lidová osvobozenecká armáda by měla vždy být součástí života obyčejných lidí, pracovat v jejich zájmu, udržovat s lidmi těsné vazby a sdílet s nimi dobré i špatné časy," řekl čínský prezident Si Ťin-pching 1. srpna 2017 v projevu na vojenské přehlídce, u příležitosti 90. výročí založení čínské lidové osvobozenecké armády. „Lidová armáda musí být všude tam, kde jsou nepřátelé a kde hrozí nebezpečí," řekl.
V rámci zevrubné kontroly probíhajících záchranných opatření po povodních v provincii An-chuej ve střední Číně, prezident Si Ťin-pching ocenil „výrazný pokrok", kterého se podařilo armádním silám při řešení následků povodní dosáhnout. Čínský prezident, který je rovněž generálním tajemníkem ústředního výboru Komunistické strany Číny a předsedou Ústřední vojenské komise, ve svém projevu k armádním důstojníkům řekl, že armádní síly hrají důležitou roli v boji proti povodním, kdy v těch nejkritičtějších časech fungují jako výsadková komanda, jejichž misí jsou záchranná opatření.
Prezident Si Ťin-pching vyzval k pokračování záchranných operací a také k pomoci při obnově země po povodních. „Musíme chránit bezpečnost obyvatel, a to jak fyzicky, tak finančně," řekl prezident Si Ťin-pching. Čínu postihují přírodní katastrofy, jako jsou zemětřesení, povodně nebo záplavy velmi často. Pod vedením prezidenta Si Ťin-pchinga došlo k posílení netradičních funkcí armády, včetně poskytování humanitární pomoci a řešení následků přírodních katastrof, což přispělo ke zlepšení důvěry čínského lidu ve svou armádu.
Informace o pomoci vojáků při povodních, zveřejněné na sociální síti Sina Weibo (čínská sociální síť podobná Twitteru) se těší velké oblibě a podpoře čínských občanů. Stejně tak videa zobrazující místní občany, darující potraviny vojákům, kteří právě skončili svou misi v provinciích An-chuej a Ťiang-si jsou hojně sdílena na sociálních sítích.
Video - https://www.youtube.com/watch?v=_bRf-VA0VuE
KONTAKT: Jiang Simin, jiang.simin@cgtn.com, +86 18826553286
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.