Bělorusko potřebuje zahraniční podporu - novinářů

Datum: 19.08.2020
Praha 19. srpna 2020 (PROTEXT) - "Pošlete do Běloruska novináře dříve, než tam budete muset poslat vojáky," nabádá šéfy zemí EU Pavel Sehnal, předseda Občanské demokratické aliance. "Jakékoli občanské nebo vojenské konflikty v dnešní době mají tzv. hybridní...
Praha 19. srpna 2020 (PROTEXT) - "Pošlete do Běloruska novináře dříve, než tam budete muset poslat vojáky," nabádá šéfy zemí EU Pavel Sehnal, předseda Občanské demokratické aliance. "Jakékoli občanské nebo vojenské konflikty v dnešní době mají tzv. hybridní podobu, tedy kombinují silové prvky (techniku) s informační válkou. Mají-li občané Běloruska být iniciativní a úspěšní při zpětném získávání svých občanských svobod, musí je zahraniční novináři zásobovat dostatkem zpráv o situaci u nich doma, ale i o mezinárodní podpoře," vysvětluje svoje stanovisko Pavel Sehnal. Předseda vlády Andrej Babiš nabádá občany Běloruska, aby uskutečnili ve své zemi Sametovou revoluci. Je na místě připomenout, že i u nás, v Československu roku 1989, by se revoluce nezdařila, kdyby nebyla podpořena zahraničními sdělovacími prostředky. Vysílání rádia Svobodná Evropa toho bylo silným příkladem. "Když jsem jako čerstvě zaměstnaný vysokoškolák šel v listopadu 1989 demonstrovat, tak se mě moje maminka zeptala: Pavlíku, a vy chcete ten kapitálismus? Já jsem ji popravdě odpověděl, že nevím, co to ten "kapitálismus" vlastně je. Ale že chci svobodu! Ano, svobodu. Moci cestovat po světě a taky moci si vydělat hodně peněz, když budu pracovat více a lépe než ti druzí. No a taky, že nechci do KSČ jen proto, abych mohl mít zajímavou práci. To jsem jí řekl a šel jsem demonstrovat," dodává Pavel Sehnal.
"Svobodu, občanskou svobodu, tu potřebuje Bělorusko. Na cestě k ní ale potřebuje nezávislé informace a cítit zahraniční podporu! Je strašně důležité, aby věděli, že v tom nejsou sami. Jestli u nás půjdete za svobodu občanů Běloruska demonstrovat a vyjádřit jim tak podporu nebo zda podpoříte ty, kteří o svobodu v Bělorusku usilují vlastní iniciativou na sociálních sítích, to je na vás. Jen prosím nebuďte neteční a udělejte aspoň něco. Představte si, jak by v takové situaci bylo nám, kdyby nám nějaký politický lídr začal škrtit naši svobodu. Svoboda není samozřejmost! Svoboda je nadevše," shrnuje Pavel Sehnal. Kontakt: Mgr. Jiří Bílek bilek@oda.cz www.oda.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.