Další mezinárodní dvanáctihodinový závod Babett se uskuteční opět na Jižní Moravě

Datum: 06.08.2020
Hodonín 6. srpna 2020 (PROTEXT) - Jihomoravský Hodonín přivítá další sérii závodů na mopedech, a to rovnou třetí ročník. Populární "dvanáctihodinovka" se pojede v sobotu 5. září v areálu motokárové trati na Pánově u Hodonína, kdy i tentokrát nabídne úctyhodnou...
Hodonín 6. srpna 2020 (PROTEXT) - Jihomoravský Hodonín přivítá další sérii závodů na mopedech, a to rovnou třetí ročník. Populární "dvanáctihodinovka" se pojede v sobotu 5. září v areálu motokárové trati na Pánově u Hodonína, kdy i tentokrát nabídne úctyhodnou podívanou na stroje, které dříve sloužili lidem jako "přibližovadlo".
Na jedinečném závodě se tyto už přes 30 let staré stroje budou řítit až sto kilometrovou rychlostí za hodinu. Letos očekávají organizátoři maximálně naplněné startovací pole, které je stanoveno na 40 závodních týmů, kdy v jednom týmu může startovat maximálně 7 jezdců. Dvanáctihodinový závod našel inspiraci ve 24hodinovém testu z roku 1988 kdy tři úplně nové Babetty z fabriky v Kolárově ujely bez přestávky úctyhodných 1030km na maďarském Hungaroringu. "U prvního ročníku jsme si zahrávali s myšlenkou tento test svými 24 hodinami napodobit formou závodů ale nakonec jsme zvolili méně drastickou formu, tedy jenom 12hodinový závod," doplnil David Hlavatý. Třídenní akce milovníků Babett a dalších dvoukolových ďáblů přinese nejen sportovní zážitek, ale samozřejmě i společenskou událost. "Letos nebude program tak nabitý, jako loni, ale i tak si myslím, že se všichni návštěvníci a účastníci závodu dobře pobaví a přijdou na své. Věřím, že se nám podaří kromě závodu udělat i zajímavý veterán sraz, který k takové akci přímo patří. Pro veterány budou připravené soutěže a další zábava. Vyměníme si nápady a náměty. No a celkově se dobře zabavíme," hlásí ředitel závodu a hlavní organizátor David Hlavatý z klubu Veteráni Morava. Mezinárodní závod loni získal mnoho pochval a ani letos se nechtějí organizátoři dát zahanbit. "Věříme, že i letos přijede mnoho posádek ze zahraničí. Chystáme na trati pár změn, aby i týmy, které se budou na závod vracet, měly na co vzpomínat," dodává David Hlavatý. Do závodu se může navíc přihlásit kdokoli, kdo vyznává ikonické stroje Babetta, Stadion nebo jakýkoliv moped. Součástí akce bude také veterán sraz, která měla historicky obrovský význam. A s jakým cílem se budou pouštět organizátoři do příprav? "V prvé řadě jde o zábavu a pobavení se. Dále o dobrou přípravu stroje a dobrou fyzickou vytrvalost. Věřím, že se ani letos nikdo nějak vážně nezraní a dojedeme všichni do cíle," představuje letošní třetí ročník závodu David Hlavatý. Všichni zájemci o registraci mohou najít více informací na www.zavodymopedu.cz. "Pevně věříme, že třetí ročník bude zase o stupínek lepší než ten předchozí a zažijeme spoustu hezkých sportovních momentů na dvou kolech," uzavírá téma závodu David Hlavatý.
Veteráni Morava - David Hlavatý E-mail: info@veteranimorava.cz www.zavodymopedu.cz fcb: https://www.facebook.com/zavodbabett/ (@zavodbabett) YTB: https://www.youtube.com/watch?v=b3e2NcG4fR4 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.