CGTN: Si Ťin-pching navštívil provincii Ťi-lin na severovýchodě Číny

Datum: 25.07.2020
Peking (Čína) 25. července 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Čínský prezident Si Ťin-pching, který je současně generálním tajemníkem Ústředního výboru Komunistické strany Číny, navštívil ve středu provincii Ťi-lin na severovýchodě Číny. Prezident Si Ťin-pching navštívil...
Peking (Čína) 25. července 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Čínský prezident Si Ťin-pching, který je současně generálním tajemníkem Ústředního výboru Komunistické strany Číny, navštívil ve středu provincii Ťi-lin na severovýchodě Číny.
Prezident Si Ťin-pching navštívil ukázkovou oblast a farmářské družstvo na základně pro pěstování surovin pro výrobu potravin z čistě přírodních zdrojů ve městě S'-pching v okrese Lishu. Zde se dozvěděl o pěstování rostlinných surovin pro výrobu potravin, ochraně a využívání půdy (černozemě) a také o zavádění mechanizace do zemědělství.
V roce 2019 vzrostl celkový objem výpěstků v provincii Ťi-lin o 2,45 miliardy kilogramů na celkovou hodnotu 38,78 miliard kilogramů, což představuje 41,2% nárůst a řadí tuto provincii na první místo v celé Číně.
Prezident Si Ťin-pching dále navštívil Památník bitvy u S'-pchingu (Siping Battle Memorial Hall), kde si připomněl historii revoluce a uctil památku jejích obětí.
Prezident Si Ťin-pching navštívil provincii Ťi-lin také v červenci 2015 a v září 2018.
Čtěte více: Si zdůraznil nutnost revitalizace severovýchodní Číny https://news.cgtn.com/news/3d3d414e7a45544e7a457a6333566d54/index.html
Regionální revitalizace
V dubnu roku 2016 čínská ústřední vláda přijala nová usnesení týkající se revitalizace severovýchodního regionu, který bojoval s poklesem poptávky, nedostatkem investic a špatným podnikatelským prostředím. Byly provedeny reformy, v jejichž rámci byla vydána řada podpůrných politik, což vedlo ke zjednodušení administrativy a ke zlepšení podnikatelského prostředí.
V průběhu návštěvy provincií Chej-lung-ťiang, Ťi-lin a Liao-ning v roce 2018, prezident Si Ťin-pching volal po „dalších čerstvých aktivitách" vedoucích k urychlení revitalizace severovýchodní Číny.
Prezident Si Ťin-pching řekl, že aby bylo možné revitalizaci provést, měl by region prohloubit reformy vedoucí k překonávání překážek, zavádění dynamických inovací a podporovat novou filozofii rozvoje, založenou na ekologickém zemědělství, integrovat strategické záměry Nové hedvábné stezky a věnovat více úsilí na zlepšení života místních lidí. Požádal místní vládu o další podporu ekologické výstavby, pěstování a výrobu potravin a využívání ekologického zemědělství. Je životně důležité naplno využívat jedinečné zdroje a výhody severovýchodního regionu a podpořit rozvoj místní ekonomiky, řekl prezident Si Ťin-pching.
Modernizace zemědělství
Prezident Si Ťin-pching poznamenal, že modernizace zemědělství a zajištění potravinové soběstačnosti jsou nejdůležitější věci, na které je potřeba se zaměřit. V pracovní zprávě, předložené 19. Celostátnímu sjezdu Komunistické strany Číny v roce 2017, prezident označil problémy týkající se zemědělství, zemědělských regionů a farmářů za „hlavní problémy Číny, protože se přímo týkají stability země a blahobytu jejích občanů." Prezident Si Ťin-pching řekl, že "řešení těchto problémů by mělo na pracovním seznamu Strany zaujímat přední místo a že rozvoj zemědělství a zemědělských oblastí by měl být jednou z priorit Strany." V loňském roce, ve svém dopise odborníkům, učitelům a studentům více než 50 zemědělských vysokých škol prezident Si Ťin-pching napsal, že Čínu není možné modernizovat bez modernizace svého zemědělského sektoru a obnovy zemědělských oblastí, přičemž klíčovou roli při této modernizaci musí hrát věda a technologie. Současně prezident Si Ťin-pching ve svém dopise požádal odborníky na zemědělství, aby pomohli farmářům zvýšit produktivitu práce a zaváděli technické inovace s cílem zlepšit životní podmínky lidí žijících v zemědělských oblastech Číny.
Odkaz na originál článku: https://news.cgtn.com/news/2020-07-22/President-Xi-Jinping-inspects-NE-China-s-Jilin-Province-Sl6KNuINQ4/index.html
Video - https://cdn5.prnasia.com/202007/CGTN/video.mp4
KONTAKT: Jiang Simin, +86-188-2655-3286, jiang.simin@cgtn.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.