CGTN: Příležitosti ekonomického rozvoje uprostřed krize

Datum: 26.05.2020
Peking 25. května 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Čínský prezident Si Ťin-pching se podle nedávné zprávy CGTN setkal s politickými poradci z ekonomických odvětví, kteří se zúčastnili společného setkání na třetím zasedání 13. Národního výboru Čínského lidového politického...
Peking 25. května 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Čínský prezident Si Ťin-pching se podle nedávné zprávy CGTN setkal s politickými poradci z ekonomických odvětví, kteří se zúčastnili společného setkání na třetím zasedání 13. Národního výboru Čínského lidového politického poradního shromáždění.
Si Ťin-pching apeloval v sobotu ráno na politické poradce, aby hledali možnosti ekonomického rozvoje uprostřed krize a naplno využili potenciál Číny v její roli největšího světového trhu. V průběhu setkání s poradci z ekonomické sféry na třetím zasedání 13. Národního výboru Čínského lidového politického poradního shromáždění Si Ťin-pching udělil pokyny a připojil se k diskuzi. Prezident rovněž vyzval k většímu úsilí o docílení umírněně prosperující společnosti a vymýcení chudoby.
Budování otevřené světové ekonomiky
Si Ťin-pching řekl, že čínská ekonomika prochází zásadním obdobím transformace svého rozvoje a optimalizací struktury a má dobré vyhlídky. Na druhé straně čelí ekonomika v Číně tlakům souvisejícími s problémy a nároky ve strukturálních, institucionálních a cyklických aspektech a dodal, že ji zasáhla rovněž epidemie COVID-19. Prezident zdůraznil, že ekonomická situace v Číně musí být analyzována z komplexní, racionální a dlouhodobé perspektivy a apeloval na úsilí vybudovat otevřenou světovou ekonomiku. Si Ťin-pching zdůraznil význam propagace inovací ve vědě a technologiích a urychlení vývoje strategických průmyslových odvětví, jako je digitalizace, výroba inteligentních produktů a nových materiálů pro ještě větší ekonomický růst. Prezident rovněž poukázal na velkou pružnost čínské ekonomiky a dostatečný politický prostor a nástroje pro stabilizaci ekonomického rozvoje.
Zemědělství, soukromé podnikání a zaměstnanost
Si Ťin-pching pak vyzdvihl klíčovou roli zemědělství, význam podpory soukromého podnikání a zajištění zaměstnanosti. V apelaci na větší úsilí v oblasti zemědělství, Si Ťin-pching uvedl, že pro tak velkou zemi jako je Čína s počtem obyvatel 1,4 miliardy nesmí být význam zemědělství nikdy přehlížen ani podceňován. Řekl, že díky stabilním dodávkám obilí a důležitých zemědělských a souvisejících produktů si Čína udržuje sociální stabilitu uprostřed pandemie, a zopakoval, že země usiluje o vymýcení chudoby ve venkovských oblastech. Prezident rovněž povzbudil soukromé podnikatele, aby překonali překážky a hledali nové možnosti v různých obdobích. Čína bude nadále posilovat vstřícné prostředí pro rozvoj soukromého sektoru a zajistí, aby soukromé podnikání mělo rovnoprávný přístup k výrobním možnostem a politické podpoře, jak je uvedeno ve vládní zprávě, která byla předložena zákonodárcům k posouzení v pátek. V rámci zvyšování zaměstnanosti pomohlo Ministerstvo lidských zdrojů a sociálního zabezpečení více než 10 000 centrálních a lokálních důležitých podniků přijmout téměř 500 000 lidí, aby byla zajištěna dostatečná výroba zdravotnických prostředků a každodenních potřeb v prvním čtvrtletí 2020. Program pojištění v nezaměstnanosti byl podle ministerstva zpřístupněn pro více než 3 miliony podniků, které získaly náhradu v celkové výši 38,8 miliard juanů (5,48 miliardy amerických dolarů) a podpořil téměř 81 milionů zaměstnanců v celé zemi.
Původní článek: https://news.cgtn.com/news/2020-05-23/Xi-visits-political-advisors-joins-discussion-at-annual-session-QISQwuLx8A/index.html
Video - https://www.youtube.com/watch?v=upt-fxIiWwo
KONTAKT: Jiang Simin Email : jiang.simin@cgtn.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.