Rossotrudničestvo uspořádalo v České republice celou řadu akcí u příležitosti oslav 75. výročí osvobození Prahy od nacistů

Datum: 10.05.2020
Praha 10. května 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Rossotrudničestvo a Ruská vojenská historická společnost (RMHS), připravili, v rámci svého projektu "Cesty k vítězství", sérii virtuálních prohlídek pražských sovětských vojenských památníků a míst nejvýznamnějších...
Praha 10. května 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Rossotrudničestvo a Ruská vojenská historická společnost (RMHS), připravili, v rámci svého projektu "Cesty k vítězství", sérii virtuálních prohlídek pražských sovětských vojenských památníků a míst nejvýznamnějších bitev, s podrobnými informacemi o úspěšném završení pražské operace, která byla poslední fází ofenzívy Rudé armády za 2. světové války.
V důsledku této ofenzívy se podařilo zlikvidovat velkou část nacistických vojenských sil a osvobodit Československo.
6. května, jako připomínku dne zahájení ofenzívy, uspořádalo Rossotrudničestvo a jeho místní kancelář v České republice řadu online tiskových konferencí pro novináře z Ruska a České republiky, s názvem: "Moskva - Praha: 75 let společného vítězství - 75 let historických vzpomínek." Účastníci diskutovali o důležitosti zachování historických vzpomínek a také o důležitosti organizace RMHS v tomto směru a hovořili o historických a kulturních vazbách, které Rusko a Českou republiku spojují.
Pro účely projektu "Cesty k vítězství" připravilo Ruské středisko vědy a kultury v Praze sérii video repotáží "Vítězné jaro: vzpomínky na vítězství," které připomíná místa klíčových bitev, hlavní památníky a hroby padlých vojáků po celé Praze.
Video je alternativou k pěším prohlídkám, které se v rámci projektu "Cesty k vítězství" uskutečnily v několika evropských zemích v době od října 2019 do února 2020 a kterých se zúčastnily stovky lidí všech věkových kategorií.
9. května, v rámci historického vzdělávacího projektu "Cesty k vítězství", Rossotrudničestvo, na svých sociálních sítích, zveřejnilo živou diskuzi s Michailem Jurjevičem Myakovem, profesorem historie na Moskevském státním institutu mezinárodních vztahů (MGIMO) o pražské ofenzívě a osvobození Prahy. Profesor Myakov je zároveň vědeckým ředitelem organizace RMHS.
KONTAKT: Anna Klyuchnik, klyuchnik@skc-agency.ru, +79035945101
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.