ČTK spustila vlastní podcast – Četkast

Datum: 06.04.2020
Praha 6. dubna 2020 (PROTEXT) - ČTK spustila počátkem dubna vlastní zpravodajský podcast, tedy mluvený pořad dostupný na internetu. Nový formát, který dostal název Četkast, vznikl ve spolupráci s Audiotékou a bude vycházet pravidelně každý pátek v poledne. "Byť se ČTK zaměřuje...
Praha 6. dubna 2020 (PROTEXT) - ČTK spustila počátkem dubna vlastní zpravodajský podcast, tedy mluvený pořad dostupný na internetu. Nový formát, který dostal název Četkast, vznikl ve spolupráci s Audiotékou a bude vycházet pravidelně každý pátek v poledne. "Byť se ČTK zaměřuje hlavně na aktuální dění, do podcastu, který má přece jenom jinou periodicitu, vybíráme spíše nadčasové zprávy, anebo různé zajímavosti z domova i zahraničí," uvedl šéfeditor ČTK Zdeněk Fučík, který má novou službu na starosti.
Četkast je k poslechu v aplikaci Lecton, která kromě vybraných podcastů nabízí také mluvené slovo v češtině a angličtině, audio verze časopisů, relaxační nahrávky a další audio formáty. V aktuálním dílu čeká na posluchače mrazivý rozhovor s obyvatelkou italského Bergama, které je silně zasažené koronavirem, ale i ohlédnutí za jedním z nejslavnějších zápasů pražské Sparty. "Vybíráme nadčasové zprávy, aby se člověk něco dozvěděl, ale také si u poslechu odpočinul," uvedl Fučík. Četkasty, které mají kolem 20 minut, pro Audiotéku připravují a namlouvají Hana Kuncová a Jiří Špičák. Audiotéka je největší distributor a producent audioknih v Evropě. Kromě Polska, České a Slovenské Republiky a Německa působí v dalších 10 zemích. Lecton je její nová aplikace, ve které nabízí posluchačům kratší audio formáty. Multimediální servis ČTK nabízí denně 450 až 600 zpráv a 20 až 30 audio a videozpráv. V archivu národní agentury je na 193.000 zvukových záznamů.
Martina Vašíčková Mluvčí ČTK, e-mail: vasickova@ctk.cz Ela Štěrba Molenda Manažér app LECTON, e-mail: elzbieta.sterba@audioteka.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.