Dobrovolnictví v Tchibo nabralo nový rozměr

Datum: 04.03.2020
Praha 4. března 2020 (PROTEXT) - To, že firmy vysílají své dobrovolníky pomáhat do neziskových firem a sociálních podniků, není nic nového. Že by ale zaměstnanci sociálních podniků praktikovali přímo ve firmách tak zcela běžné není. První takovou vlaštovkou je edukační...
Praha 4. března 2020 (PROTEXT) - To, že firmy vysílají své dobrovolníky pomáhat do neziskových firem a sociálních podniků, není nic nového. Že by ale zaměstnanci sociálních podniků praktikovali přímo ve firmách tak zcela běžné není. První takovou vlaštovkou je edukační projekt společnosti Tchibo Laskavý šálek. V jeho rámci si v úterý 25. 2. odpoledne v brněnském obchodě Tchibo v Galerii Vaňkovka vyzkoušelo sedm neslyšících zaměstnanců sociální Kavárny u Žambocha práci jak za kávovým barem, tak v zázemí prodejny. Všichni praktikanti na sobě měli zelená trička a plakáty ve stejné barvě informovali zákazníky o jejich přítomnosti. Za pomoci tlumočníků do znakové řeči připravovali zákazníkům kávu, ale zároveň se v teoretické části školení dozvěděli podrobnosti o sortimentu kávy, jaké jsou mezi nimi rozdíly, jak se káva správně praží, mele či skladuje. V zázemí prodejny se pak dobrovolnice Tchibo zaměřily na vysvětlení toho, jak správně postupovat při skladování zákusků, dortů či rozmrazování pečiva "Je to poprvé, co jsme v rámci běžného provozu našeho obchodu spolupracovali s hendikepovanými lidmi a dali jim možnost vyzkoušet si teoreticky nabyté zkušenosti v rámci každodenního provozu jednoho z našich obchodů. Velmi mile mě překvapily reakce našich zákazníků, obzvláště těch stálých, kteří aktivně podporovali neslyšící praktikanty při jejich zkušebním dnu," komentuje projekt Monika Vlková, interní trenérka společnosti Tchibo Praha, a dodává. "Dle reakcí účastníků školení byla tato zkušenost velmi přínosná i pro ně, což mě opravdu těší. Neslyšící baristé z Kavárny u Žambocha měli poprvé v životě možnost zažít pořádný provoz a velkou frekvenci zákazníků, jelikož u nich v kavárně pracují ve velmi tichém a poklidném prostředí s poměrně malou návštěvností, takže to pro ně byla opravdová změna. A musím říci, že u nás obstáli na jedničku." Společnost Tchibo Praha se dobrovolnictví - manuálnímu i expertnímu - věnujeme již řadu let a umožňuje svým zaměstnancům čerpat dva pracovní dny na dobrovolnické aktivity ročně. Je jen na nich, zda se zapojí do mezinárodně organizovaných dní jako je třeba Give & Gain Day, nebo si zvolí vlastní organizaci, kam půjdou pomáhat. V roce 2019 vznikl z iniciativy zaměstnanců vzdělávací program expertního dobrovolnictví Laskavý šálek. V jeho rámci interní trenérky spolu s kolegy z obchodů školí v sociálních kavárnách, oblasti, která je firmě vlastní, teoretické i praktické znalosti a dovednosti týkající se kávy, prodejních dovedností či obsluhy zákazníků. Více o společnosti, výrobcích a obchodní síti naleznete na stránkách: tchibo.cz, tchibo.com/cz facebook.com/TchiboCeskarepublika Máte-li zájem o další informace, kontaktujte prosím: Eva Kotýnková Corporate Communications Manager / Tchibo Praha, spol. s r.o. e-mail: eva.kotynkova@tchibo.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.