Erudované články o důchodovém systému a jeho reformě v 1. letošním čísle časopisu Fórum sociální politiky

Datum: 03.03.2020
Praha 3. března 2020 (PROTEXT) - Tisková zpráva Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí, v. v. i., 3. března 2020 První letošní číslo odborného časopisu Fórum sociální politiky (dále též FSP), vydávaného Výzkumným ústavem práce a sociálních věcí, v....
Praha 3. března 2020 (PROTEXT) - Tisková zpráva Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí, v. v. i., 3. března 2020 První letošní číslo odborného časopisu Fórum sociální politiky (dále též FSP), vydávaného Výzkumným ústavem práce a sociálních věcí, v. v. i., přináší mimo jiné erudované články o důchodovém systému a jeho reformě. Ekonom Jaroslav Vostatek, profesor VŠFS, představuje svůj návrh reformy českého důchodového systému a změn i v dalších oblastech, mj. sociálního pojistného, daně z příjmu fyzických osob a doplňkového penzijního spoření. Autor je k dosavadním poměrům v této sféře velmi kritický. V diskusní části 1. čísla FSP na Vostatkův článek reaguje ekonom Jaroslav Šulc, někdejší poradce ČMKOS a několika vrcholných českých politiků. V lecčems návrhy Jaroslava Vostatka podporuje, avšak upozorňuje na velká rizika, mimo jiné na předpokládaný odpor subjektů, které z problémů stávajícího systému dlouhodobě těží. Ve stejném čísle FSP najdete i příspěvek ekonoma Jiřího Vopátka z VŠE, který se z mikroekonomického hlediska zabývá dopady zrušené důchodové reformy z roku 2013. V první příloze této tiskové zprávy připojujeme počáteční strany 1. letošního čísla časopisu Fórum sociální politiky, kde kromě obsahu atp. naleznete abstrakt a úvod výše zmíněného článku profesora Jaroslava Vostatka. Druhou přílohou jsou názvy článků a abstrakty všech článků a rovněž medailonky všech autorů a autorek 1. čísla FSP. Pro novináře: u každého přispěvatele je v jeho medailonku uveden e-mailový kontakt. V případě Vašeho zájmu dotyčného oslovit coby odborného respondenta telefonicky Vám rádi zprostředkujeme telefonní číslo dotyčného. Třetí přílohou této tiskové zprávy je plná verze předchozího - šestého - čísla FSP. ČTK ke zprávě vydává přílohy, které jsou k dispozici na adrese www.protext.cz. Petr Šafařík, šéfredaktor časopisu Fórum sociální politiky Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v. v. i. (VÚPSV) Dělnická 213/12, 170 00 Praha 7 e-mail: petr.safarik@vupsv.cz tel.: +420 777 529 070
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.