Účinné a prověřené: komunitní zdravotníci pomáhají zajistit ochranu zdraví a rovný přístup ke zdravotní péči nejen v době pandemie

Datum: 14.08.2020
Washington 14. srpna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Skupina New Orb Media vydala zprávu a analýzu údajů o mortalitě dětí ve 160 zemích, která naznačuje důležitou, univerzální a cenovědostupnou úlohu komunitních zdravotníků ve zlepšování zdraví. Nový globální model ukazuje...
Washington 14. srpna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Skupina New Orb Media vydala zprávu a analýzu údajů o mortalitě dětí ve 160 zemích, která naznačuje důležitou, univerzální a cenovědostupnou úlohu komunitních zdravotníků ve zlepšování zdraví. Nový globální model ukazuje překvapivé možnosti Nový statistický model skupiny Orb Media srovnává skutečnou úmrtnost (mortalitu) dětí s takzvanou „předpokládanou" mortalitou, a to na základě finančních faktorů a faktorů týkajících se zdravotnické infrastruktury. Při zkoumání postupů, které využívají některé průkopnické země, skupina Orb zjistila, že komunitní zdravotníci mohou v globálním měřítku pomoci zajistit ochranu zdraví a rovný přístup ke zdravotní péči.
Komunitní zdravotníci jako nedoceněná podpora zdravotní péče Komunitní zdravotníci jsou lidé z místních komunit, které mají pověření vedení obcí, vlád, neziskových organizací a/nebo nevládních organizací poskytovat důležité zdravotní služby těm, kterým by jinak nebyly poskytnuty. Během krátké doby lze takto v místních komunitách mobilizovat řadu lidí a velmi účinně tak řešit zdravotní problémy populace, které se nedostává kvalitní zdravotní péče. - Flexibilita při řešení důsledků pandemie COVID-19 Výzkum skupiny Orb Media naznačuje, že komunitní zdravotníci jsou přizpůsobiví a schopni poskytovat jak služby v oblasti duševního zdraví, tak behaviorální podporu a podle skupina Orb Media tak vyzývá ke globální diskuzi o tom, jak tyto pracovníky co nejlépe využít při řešení následků pandemie COVID-19. - Důležité zdravotní služby pro populaci, která má problémy dostat se ke zdravotní péči Hlavní výhodou komunitních zdravotníků je skutečnost, že pochází z komunit, kde působí, a dokážou tak lépe než kdokoli jiný pochopit problémy, kterým musí jejich pacienti čelit. Navíc umí pacientům naslouchat a edukovat je způsobem, který je pro ostatní zdravotníky mnohem obtížněji dosažitelný.
Tyto programy představují příležitost k nasazení a zlepšování služeb pro populace, kterým se nedostává kvalitní zdravotní péče, jako jsou například imigranti, komunity migrantů a země s nedostatečně rozvinutým systémem zdravotní péče. Celou zprávu si můžete přečíst na webové stránce Orbmedia.org. Orb Media vydala tuto zprávu prostřednictvím členů své sítě Orb Media Network, do které patří skupina různých globálních médií se stovkami miliónů čtenářů po celém světě, včetně BBC, CBC, Die Zeit, SVT, Tempo.co, YLE, Dhaka Tribune, Folha de S.Paulo, The Hindu, Jagran New Media, The Express Tribune a dalších.
O společnosti Orb Media Orb Media v globálním měřítku odhaluje informace o tom, jak si svět může zajistit trvale udržitelnější budoucnost. Využíváme novinářské schopnosti, datovou analytiku a sítě k tomu, abychom dlouhodobé společenské problémy a zásady environmentální udržitelnosti zpřístupnili ve formě konkrétních akčních informací. KONTAKT: victoriaf@orbmedia.org
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.