Pomáhejte, je to zdravé, apeluje UNICEF v kampani One Love

Datum: 16.07.2020
Praha 16. července 2020 (PROTEXT) - Česká pobočka UNICEF spouští kampaň One Love a apeluje na českou veřejnost, aby se připojila k výzvě #OneLoveOneHeart. Cílem kampaně je ochránit 1,2 milionu dětí před dopady pandemie covid-19. Důsledky pandemie ohrožují celou jednu...
Praha 16. července 2020 (PROTEXT) - Česká pobočka UNICEF spouští kampaň One Love a apeluje na českou veřejnost, aby se připojila k výzvě #OneLoveOneHeart. Cílem kampaně je ochránit 1,2 milionu dětí před dopady pandemie covid-19.
Důsledky pandemie ohrožují celou jednu generaci dětí. Podle výzkumníků z Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health může kvůli nedostatečné lékařské péči během následujících šesti měsíců přijít o život až 1,2 milionu dětí, což je 6 000 ztracených dětských životů každý den. Na vině jsou oslabené zdravotnické systémy a přerušená lékařská péče o děti v mnoha zemích světa.
"Pandemie covid-19, která přímo či nepřímo zasáhla do života každého z nás, stále ohrožuje životy dětí v krizových oblastech. V důsledku přetížených zdravotnických systémů se dětem nedostává ani základní lékařská péče, očkovací programy proti smrtelným nemocem v nejchudších zemích byly pozastaveny," varuje ředitelka českého UNICEF Pavla Gomba.
V rámci globální kampaně vydává UNICEF ve spolupráci s rodinou zpěváka Boba Marleyho novou verzi legendární písně One Love z roku 1977, jejímž cílem je posílit lidskost a solidaritu. Veškerý zisk z nové verze písně věnuje rodina Boba Marleyho na pomoc ohroženým dětem. Český UNICEF se k této kampani přidává mimo jiné prostřednictvím výzvy na sociálních sítích.
Výzva #OneLoveOneHeart bude probíhat na Facebooku, Instagramu a TikToku. Jejím smyslem je vyfotit se nebo nahrát se symbolem srdce při aktivitě, kterou mají lidé rádi a která jim pomáhá zůstat v dobré fyzické a psychické kondici. Fotku či video mají pak uveřejnit na sociálních sítích s hashtagem #OneLoveOneHeart, přispět na pomoc dětem alespoň 90 Kč přes www.zastavmecovid.cz a nominovat do výzvy tři přátele nebo blízké. Za dar ve výši 90 Kč může UNICEF zajistit 25 velkých mýdel pro školy či nemocnice v krizových oblastech světa.
"Pomáhání druhým prokazatelně prospívá zdraví. Stejně jako endorfiny, které se uvolňují cvičením, studie ukazují, že pomoc druhým lidem prospívá. Pomáhání snižuje krevní tlak, působí proti depresím, odbourává stres a dokonce prodlužuje život. Čím zdravější a šťastnější jsme, tím více můžeme pomoci dětem, které nás nyní potřebují více než kdy jindy. Proto jsme připravili tuto výzvu," uvedla ke kampani Pavla Gomba.
Do kampaně se jako globální partner zapojila také společnost Pandora, která zdvojnásobí hodnotu každého věnovaného daru až do výše 1 milionu USD. Česká výzva #OneLoveOneHeart je součástí celosvětové kampaně UNICEF, jejímž cílem je ochránit nejpotřebnější děti před vedlejšími důsledky pandemie a zároveň pomoci vytvořit v pokoronavirové době lepší svět pro každé dítě.
UNICEF bojuje proti pandemii ve 193 zemích světa: dodává hygienické, ochranné a zdravotnické potřeby do nemocnic, zajišťuje dostupnost ochranných osobních pomůcek pro zdravotníky v první linii, šíří osvětu o zásadách prevence nákazy a pracuje na zmírnění vedlejších důsledků pandemie, včetně zajištění přístupu dětí ke vzdělání. Zároveň zůstává v nejchudších zemích, válečných zónách a krizových oblastech světa a pokračuje v humanitárních programech tam, kde je situace dětí nejtíživější.
Více informací o kampani One Love a možnostech zapojení je k dispozici na www.unicef.cz. ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.