Výzkum odhalí dopad pandemie na péči o umírající

Datum: 16.07.2020
Praha 16. července 2020 (PROTEXT) - Během pandemie nemoci covid-19 zůstali stranou zájmu pacienti, kteří tímto onemocněním netrpěli. Lidé umírali v nemocnicích či domovech pro seniory, aniž by měli možnost se osobně rozloučit se svými blízkými. Mnoha vážně nemocným pacientům...
Praha 16. července 2020 (PROTEXT) - Během pandemie nemoci covid-19 zůstali stranou zájmu pacienti, kteří tímto onemocněním netrpěli. Lidé umírali v nemocnicích či domovech pro seniory, aniž by měli možnost se osobně rozloučit se svými blízkými. Mnoha vážně nemocným pacientům nemohly být provedeny plánované zákroky.
Centrum paliativní péče ve spolupráci se zahraničními univerzitami proto realizuje jedinečný výzkum, jehož cílem je zmapovat dopad pandemie na péči o umírající, a to jak z pohledu zdravotníků, sociálních pracovníků, dobrovolníků, tak i z pohledu pozůstalých. Cílem projektu je zmapovat zkušenosti s péčí v závěru života a srovnat výsledky s dalšími evropskými zeměmi, a připravit se tak na další možné pandemie.
K účasti ve výzkumu stačí vyplnit dotazníky na webu Centra paliativní péče, vítány jsou především osobní zkušenosti pozůstalých, ale i zkušenosti personálu nemocnic a pobytových sociálních zařízení. Dotazník se týká pacientů, kteří během pandemie zemřeli, bez ohledu na příčinu nemoci.
Dotazníky jsou k nalezení zde: https://paliativnicentrum.cz/aktuality/dotazniky-k-peci-v-zaveru-zivota-behem-pandemie
Kontakt: PhDr. Martin Loučka, Ph. D. Centrum paliativní péče, z.ú. office@paliativnicentrum.cz www.paliativnicentrum.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.