Zentiva získala od Primecell licenci na bionáplasti

Datum: 09.07.2020
Praha 9. července 2020 (PROTEXT) - Zentiva získala od firmy BioHealing, která je spin-off biomedicínské společnosti Primecell, licenci k náplasti AMNIODERM. Ta byla speciálně vyvinuta pro použití na chronické rány vědeckým týmem v České republice. Díky tomu budou čeští pacienti...
Praha 9. července 2020 (PROTEXT) - Zentiva získala od firmy BioHealing, která je spin-off biomedicínské společnosti Primecell, licenci k náplasti AMNIODERM. Ta byla speciálně vyvinuta pro použití na chronické rány vědeckým týmem v České republice. Díky tomu budou čeští pacienti první v Evropě, pro které bude přípravek pro účinnou léčbu tohoto závažného onemocnění dostupný.
"Jsme rádi, že se významný výrobce léčiv, jakým je Zentiva, rozhodl uvést na trh tento mimořádně účinný přípravek bez vedlejších účinků, jehož vývoj trval 7 let a pochází z našich laboratoří. Náš vědecky tým opět prokázal, že patří k evropské špičce v oboru tkáňového inženýrství a buněčné manipulace," sdělil Michal Zahradníček, zakladatel a hlavní akcionář Primecell.
"Společnost Zentiva je hrdá na to, že s pomocí biologických náplastí AMNIODERM pomůže pacientům s obtížně hojitelnými ránami. Díky bionáplastem se nejen zlepší klinický stav pacientů, ale také kvalita jejich života," uvedla Soňa Porubská, generální ředitelka Zentiva pro ČR a Slovensko.
"Prodej licence nám umožní dostat přípravek ke všem pacientům, kteří mají obtíže s hojením ran. Děkuji všem lékařům, kteří s námi na vývoji spolupracovali," doplnila Iveta Minaříková, ředitelka vývoje bionáplastí.
Kontakt: MUDr. Elen Šťastná elen.stastna@seznam.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.