Když se chce, tak to jde. Testovací místa na COVID-19 teď přímo ve vaší kapse!

Datum: 11.05.2020
Praha 11. května 2020 (PROTEXT) - V aplikaci www.KAMsNIM.cz, která radí jak správně nakládat s odpady, naleznete nově i odběrová místa, kde se můžete nechat otestovat na COVID-19. "Do aplikace 'Kam s ním?', která je takovým českým Google na odpadky, jsme operativně...
Praha 11. května 2020 (PROTEXT) - V aplikaci www.KAMsNIM.cz, která radí jak správně nakládat s odpady, naleznete nově i odběrová místa, kde se můžete nechat otestovat na COVID-19.
"Do aplikace 'Kam s ním?', která je takovým českým Google na odpadky, jsme operativně importovali data z Ministerstvo zdravotnictví České republiky o odběrových místech pro testování onemocnění COVID-19. Každodenně aktualizovaná interaktivní mapa, která je použitelná i na mobilních zařízeních, vám ukáže která odběrná místa máte ve svém okolí a to včetně otvíracích hodin, zda-li je místo určeno pro samoplátce, či jestli je možné se nechat testovat z auta," říká autor aplikace Miroslav Kubásek ze spolku Ukliďme Česko.
Kromě aktuálních testovacích míst na COVID-19 (a detailních informací o nich) aplikace také poradí, kde můžete legálně odevzdat vytříděný odpad z domácnosti, ale i prošlé léky, pneumatiky, vysloužilé elektro, baterie, světelné zdroje, velkoobjemový odpad, nebo třeba i odpady nebezpečné. A nejen to. Obsahuje i provozní doby sběrných středisek či míst zpětného odběru, včetně možnosti navigace na tato místa. "Tam, kde jsou k dispozici data o kontejnerových stáních na tříděný odpad, například v Praze, či Brně, lze tato místa jednoduše vyhledat a zobrazit v mapě, která obsahuje celkem přes 50 000 odběrných míst a další budou průběžně přibývat," dodává Kubásek.
Celých 150 roků trvalo, než jsme dostali uspokojivou odpověď na již klasickou nerudovskou otázku "Kam s ním?", a to prostřednictvím odpadové aplikace. Oproti tomu mapa testovacích míst na COVID-19 vznikla během několika dnů! Doufejme, že ji co nejdříve nebudeme potřebovat a naopak, že mapa odběrových míst odpadů nám dobře poslouží i do budoucna...
Přímý link, kde najdete odběrová místa COVID-19 ve vašem okolí: https://www.kamsnim.cz/categories/covid.
Zdroj dat: https://koronavirus.mzcr.cz/seznam-odberovych-center/
Kontakt pro více informací: Radek Janoušek, spolek Ukliďme Česko radek@uklidmecesko.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.