Druhé letošní číslo časopisu Fórum sociální politiky

Datum: 06.05.2020
Praha 6. května 2020 (PROTEXT) - O sociálně politických dopadech koronavirové krize a o důchodové reformě v 2. letošním čísle časopisu Fórum sociální politiky Tisková zpráva Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí, v. v. i., 6. května 2020 2. letošní číslo...
Praha 6. května 2020 (PROTEXT) - O sociálně politických dopadech koronavirové krize a o důchodové reformě v 2. letošním čísle časopisu Fórum sociální politiky Tisková zpráva Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí, v. v. i., 6. května 2020 2. letošní číslo odborného časopisu Fórum sociální politiky (dále též FSP), vydávaného Výzkumným ústavem práce a sociálních věcí, v. v. i. (VÚPSV), přináší erudované články například o sociálně politických dopadech koronavirové krize a o důchodové reformě. Jaromíra Kotíková a Petr Víšek, přední pracovníci Výzkumného ústavu práce a sociálních věcí, v. v. i., ve své aktuální úvaze přinášejí řadu podnětů ke zvážení toho, jak by se mohlo nejen reagovat na bezprostřední ekonomické a sociálně politické dopady koronavirové krize, ale v ideálním případě využít oné "vyšší moci" k nápravě nedostatků, které se projevují již delší dobu. Ladislav Průša, taktéž přední výzkumný pracovník VÚPSVu, napsal pro 2. číslo FSP analýzu financování sociálních služeb v pobytových zařízeních; text obsahuje i představení možných parametrických změn daného systému. Druhý recenzovaný příspěvek se věnuje vyloučeným lokalitám na Chomutovsku s využitím dat orgánů sociálně-právní ochrany dětí. Mimo jiné potvrzuje závažnou triádu "chudoba - výchovné problémy - škola" a doporučuje zvýšit možnosti škol v podpoře rodin a odborné pomoci věnované dětem majícím výchovné problémy. Stať ekonomů Jaroslava Šulce a Radima Valenčíka pojednává o jednom z nejdůležitějších sociálně politických témat: o důchodové reformě. Shrnují dosavadní hlavní domácí přístupy k ní a navrhují, co by efektivněji konstruovaný systém mohl nabídnout osobám v předdůchodovém věku i lidem, kterým podle zákona nárok na starobní důchod již vznikl. V první příloze této tiskové zprávy připojujeme počáteční strany 2. letošního čísla časopisu Fórum sociální politiky, kde kromě obsahu atp. naleznete celou výše zmíněnou aktuální úvahu dvou předních výzkumných pracovníků VÚPSVu o sociálně politických dopadech koronavirové krize v ČR. Druhou přílohou jsou názvy článků a abstrakty všech článků a rovněž medailonky všech autorů a autorek 2. čísla FSP. Pro novináře: u každého přispěvatele je v jeho medailonku uveden e-mailový kontakt. V případě Vašeho zájmu dotyčného oslovit coby odborného respondenta telefonicky Vám rádi zprostředkujeme telefonní číslo dotyčného. Třetí přílohou této tiskové zprávy je plná verze předchozího - prvního letošního - čísla FSP. Petr Šafařík, šéfredaktor časopisu Fórum sociální politiky Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v. v. i. (VÚPSV) Dělnická 213/12, 170 00 Praha 7 e-mail: petr.safarik@vupsv.cz ČTK ke zprávě vydává textové přílohy, které jsou k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.