Diplomaty ochrání roušky z nanovláken od bpd partners

Datum: 15.04.2020
Praha 15. dubna 2020 (PROTEXT) - Doyen diplomatického sboru v ČR, apoštolský nuncius Charles D. Balvo, dnes převzal na Ministerstvu zahraničních věcí ČR ochranné roušky s vyměnitelným filtrem pro zahraniční diplomaty působící v ČR, které pro tyto účely věnoval family office...
Praha 15. dubna 2020 (PROTEXT) - Doyen diplomatického sboru v ČR, apoštolský nuncius Charles D. Balvo, dnes převzal na Ministerstvu zahraničních věcí ČR ochranné roušky s vyměnitelným filtrem pro zahraniční diplomaty působící v ČR, které pro tyto účely věnoval family office bpd partners. Jde o roušky z nanovláken aktivovaných dezinfekcí Betadine, které vyrábí společnost Nanuntio patřící do skupiny bpd partners.
"Ochranných roušek s dezinfekční nanovlákennou vložkou jsme za posledních několik týdnů rozdali už tisíce kusů. Snažíme se najít a obdarovat nejvíce exponované skupiny osob, kteří se hodně pohybují na veřejnosti a setkávají se při své práci denně s mnoha lidmi. A mezi ně patří i diplomaté, kteří žijí a pracují v ČR," uvedl Miroslav Tvrzník z family office bpd partners.
Předání daru doyenovi diplomatického sboru se zúčastnil také ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček. "Na diplomaty nesmíme zapomínat, jsou totiž také postaveni do první linie. Navíc pro ně platí výjimka umožňující jim volný pohyb přes hranice, takže je v zájmu všech, aby se efektivně chránili. Bereme to také jako možnou ekonomickou příležitost jak ukázat světu českou šikovnost a vynalézavost," řekl Tomáš Petříček.
Ukazuje se, že ve složité situaci, která nastala, lze často velmi dobře využít i řešení původně určená k jiným účelům. To je také případ dezinfekcí napuštěných nanovlákenných filtrů, které původně vznikly pro použití ve zdravotnictví. Roušky z nového materiálu vydrží chránit svého nositele v suchém prostředí až několik dní, nejméně však 8-12 hodin v závislosti na zátěži, frekvenci využívání a vlhkosti, která snižuje efektivitu nanovlákenné vrstvy.
Nanuntio s.r.o. je dynamicky rostoucí česká společnost se specializací na výzkum a výrobu nanovláken. Zaměřuje se na inovativní a experimentální vývoj nanovlákenných produktů pro medicínu, zdravotnictví i kosmetiku a je založena na týmu odborníků z předních českých i zahraničních univerzit v čele s prof. RNDr. Evženem Amlerem, CSc. z 2. lékařské fakulty Univerzity Karlovy. Mezi hlavní produkty lídra tohoto inovativního oboru patří kosmetické přípravky Franail pro boj s plísněmi nehtů, víceúčelová nanovlákenná vrstva Nanogauze, stroj pro výrobu nanovláken Multispin a další. Více na www.nanuntio.com
Investorem do společnosti Nanuntio s.r.o. je od roku 2018 family office bpd partners a.s. společně s rodinou Pavla Brůžka Sr. bpd partners a.s. spravuje investice Vasila Bobely, Jana Dobrovského a Petra Pudila do oblasti obnovitelných zdrojů energie, realitního developmentu, chemického průmyslu a několika startupových projektů zaměřených do oblastí biotechnologií, medicíny, potravinářství a dalších špičkových technologií. Více na www.bpdpartners.cz
Kontakt pro média: Ing. Vít Kurfürst e-mail: kurfurst@czechpr.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.