Zdravotní ústav Ostrava má nové automaty pro testy viru

Datum: 15.04.2020
Ostrava 15. dubna 2020 (PROTEXT) - Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě (ZÚO) v úterý 14. 4. zprovoznil další tři přístroje pro testování vzorků na COVID-19. Dva z přístrojů poskytla Fakultní nemocnice Ostrava. Třetí, nejnovější přístroj měl původně zamířit na Přírodovědeckou...
Ostrava 15. dubna 2020 (PROTEXT) - Zdravotní ústav se sídlem v Ostravě (ZÚO) v úterý 14. 4. zprovoznil další tři přístroje pro testování vzorků na COVID-19. Dva z přístrojů poskytla Fakultní nemocnice Ostrava. Třetí, nejnovější přístroj měl původně zamířit na Přírodovědeckou fakultu Ostravské univerzity. Ta však přístroj propůjčila ústavu. "Jde o robota, který zautomatizuje část práce v laboratoři. Tím sníží zátěž lidí," vysvětlil ředitel ZÚO Eduard Ježo.
Laboratoř Oddělení molekulární biologie ZÚO byla první, která v ČR získala povolení testovat vzorky na COVID-19. Za sebou měla k 13. 4. přes 10 570 vzorků. Denní rekord byl zatím 600 zpracovaných vzorků. Nejrychlejší výsledky dokázala laboratoř ostravského ZÚO dodat hygienikům do devíti hodin od převzetí zhruba 200 vzorků.
V tuto chvíli má ostravský Zdravotní ústav k dispozici devět zařízení pro testování COVID-19. Výsledky testů ze ZÚO odchází zdravotníkům z odběrových zdravotnických zařízení každých 30 minut. Hygienikům je laboratorní specialisté odesílají každou celou hodinu, kdy také informují Moravskoslezský kraj. Kontakt: Eva Kijonková, mediální podpora ZÚO, tel. 721 857 097
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.