CGTN: Mapování vývoje pandemie COVID-19

Datum: 14.04.2020
14. dubna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - V době, kdy další země přijímají přísná opatření k zastavení šíření nákazy, televizní stanice CGTN mapuje vývoj nákazy COVID-19 za poslední měsíce. Objevení Onemocnění s dýchacími potížemi se ve Wu-chanu začala objevovat...
14. dubna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - V době, kdy další země přijímají přísná opatření k zastavení šíření nákazy, televizní stanice CGTN mapuje vývoj nákazy COVID-19 za poslední měsíce.
Objevení Onemocnění s dýchacími potížemi se ve Wu-chanu začala objevovat na začátku prosince. Zhang Jixian, vedoucí respiračního oddělení nemocnice v provincii Hubei, dne 27. prosince 2019 po léčbě pacientů s příznaky podobné chřipce nahlásil zdravotnickým úřadům nové nakažlivé onemocnění. O tři dny později laboratorní výsledky u pacienta z Centrální nemocnice ve Wu-chanu vykázaly „koronavirus SARS". Dr. Ai Fen, vedoucí pohotovostního oddělení, pořídil fotografii zprávy, která byla brzy rozeslána mezi lékaře ve Wu-chanu. Oftalmolog Li Wenliang sdílel tuto fotografii se svými bývalými spolužáky lékařské fakulty v soukromé skupině na síti WeChat a upozornil je na koronavirus typu SARS. Městská zdravotnická komise ve Wu-chanu vydala 31. prosince prohlášení potvrzující 27 případů virové pneumonie vázaných na velkoobchodní trh s mořskými plody Huanan, který byl následující den uzavřen.
Identifikace viru Zdravotní úřady poté testováním genetického složení vzorku viru získaného od infikovaného pacienta jako příčinu neznámé pneumonie identifikovaly nový kmen koronaviru. Zástupci zdravotnického úřadu ve Wu-chanu 11. ledna informovali o prvním potvrzeném úmrtí způsobeném koronavirem. Jednalo se o 61letého muže, který zemřel na těžkou pneumonii 9. ledna a byl pravidelným zákazníkem trhu s mořskými plody v Huanan. Mezitím se objevovaly další případy infikování. Na vrcholu každoročního cestovního ruchu spojeného s oslavou čínského nového roku nařídily čínské úřady uzamčení Wu-chanu, hlavního města provincie Hubei s 11 miliony obyvatel. Uzavření bylo rozšířeno na dvanáct měst v provincii Hubei.
Globální stav zdravotní nouze Světová zdravotnická organizace (WHO) dne 30. ledna vyhlásila v souvislosti s novým koronavirem globální stav zdravotní nouze (PHEIC). V následujících dnech mnoho zemí omezilo nebo zakázalo vstup čínských občanů, pozastavilo příchozí lety a zavedlo přísná cestovní omezení. Během krátké doby Francie oznámila první úmrtí způsobené koronavirem v Evropě, zatímco Jižní Korea oznámila výskyt více než 1600 infekcí spojených s kostelem v Daegu. Vše poukazovalo na nadcházející globální pandemii. Podrobnosti naleznete na odkazu https://news.cgtn.com/event/2020/The-Pandemic/index.html?utm_source=bluef&utm_medium=CgtnWebsiteCampaign&utm_campaign=pandemic Fotografie - https://mma.prnewswire.com/media/1154334/CGTN_charts_progress_COVID_19_months.jpg Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1097018/CGTN_Logo.jpg KONTAKT: Jiang Simin, +86-188-2655-3286, jiang.simin@cgtn.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.