Pončo módní a praktický doplněk vašeho šatníku

Datum: 09.04.2018

Ponča jsou často považována za módní oblečení, které může nosit každý bez ohledu na velikost či věk.

Pro ty z vás, kteří nemají představu o tom, co je vlastně pončo: Pončo je svým způsobem plášť, který je vyroben seřezáním látky do obdélníkového nebo čtvercového tvaru. Uprostřed je díra pro prostrčení hlavy. Původ ponča sahá do doby původních obyvatelů amerických And někdy kolem roku 500 př. n.l. Svou praktičností se staly typickým oděvem, který udržel v teple a ochránil před deštěm.

V roce 1850 začaly ponča používat i americké vojenské síly. Vojenské pončo bylo vyrobené převážně z nepromokavé tkaniny zvané gutta percha muslin. Sloužily jako spací podložka nebo jako pláštěnka po celou dobu americké občanské války. Během 50 let minulého století se na výrobu ponča začaly používat syntetické materiály a nylon. Ze stejného materiálu se stále používají u záchranářů, táborníků a lovců.

Jako módní oblečení se objevilo až ke konci 19. století, jako praktický oděv. Většímu rozšíření děkuje i většímu zájmu médií, které tak ponča dostaly do většího povědomí. Např. ve filmu Dobrý, zlý a ošklivý můžete vidět pončo na populárním herci Clintu Eastwoodovi.

V současnosti jsou ponča vyráběna z bavlny, vlny, lnu, kašmíru a mnoha dalších materiálů, které jsou příjemné na nošení. Samozřejmostí jsou ponča v různých délkách i barevných provedeních pro ženy, muže i děti.

Praktické pončo k vodě

Pončo není pouze módním doplňkem, ale nově jej můžete využít i pro vodní sporty či pro nošení u vody. Řeč je o ponču, které se vyrábí z materiálu podobného jako froté ručník. Tedy velmi dobře saje vodu a zároveň zahřeje v chladu.

U vody jej můžete použít jako ručník, podložku na ležení, ochranu před UV zářením i při noční akci na pláži. Svou oblibu si získalo především nabídkou soukromí, v okamžiku, kdy si potřebujete svléknout mokrý neopren nebo plavky. Spolehlivě vás ochrání před zvědavými pohledy a převléknete se v teple.

Ponča s kapucí jsou pak oblíbená zejména u žen. Dámská ponča mohou ochránit mokré vlasy před studeným větrem.

Ponča Mystic jsou speciálně navržena pro vodní sporty jako je kiteboarding, wakeboarding či paddleboarding čemuž odpovídá i jejich styl. Jsou vyráběny ze směsi bavlny a polyesteru, takže se pončo nezmačká a nedrží v sobě tolik vody se zachováním savosti.

Kvalitní ponča Mystic najdete na e-shopu www.mysticstore.cz nebo na Showroomu Mystic v Brně.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.