5 nejlepších míst pro kiteboarding na světě

Datum: 03.10.2017

Jste příznivcem kiteboardingu a chcete si zajezdit i v zimě? V následujícím seznamu vám představíme oblíbené kitingové spoty, kde můžete jezdit nejen v neoprenovém obleku ale i pouze v plavkách.  Záleží na tom, jak daleko se vypravíte.

Najít perfektní místo, kde si můžete zajezdit na kiteboardu, může být těžké. Nicméně jak se zvyšuje popularita tohoto sportu, zvyšuje se i počet míst na světě, kde se jezdí. Ve výběru jsme se zaměřili na pláže, které nabízí silný stálý vítr, hedvábně hladkou vodu a spoustu zajímavých věcí, které stojí za to vidět. Takže si sbalte svůj kite, oblíbeného draka na kite, neopren a nezapomeňte ani na ochrannou přilbu a vestu na kiteboarding.

Grand Cayman, Kajmanské ostrovy

Grand Cayman má jedny z nejlepších podmínek pro kiteboarding na světě. Vítr je převážně stabilní a teplý a chráněné zátoky se nacházejí po celém ostrově. V nich je spousta místa pro zkušené ridery i začátečníky s kitem, kteří teprve začínají zlepšovat své dovednosti. Pokud jste teprve začátečník a nechce se vám tahat celá výbava, je možné si zde na spotu Sweet Spot Watersports pronajmout vybavení na kite včetně výukových lekcí.

Po dlouhé dni na vodě se dejte dohromady a vyzkoušejte malou restauraci ve východní části ostrova – Bombay Chopsticks. Restaurace podává mix čínských a indických pokrmů, které jsou vynikající. Případně můžete zkusit Royal Palms Beach Club, kde se najíte, napijete a čeká vás i noční zábava.

Nabq Bay, Egypt

Toto krásné plážové město nabízí prostor na ježdění, který je obklopen útesy, díky kterým je voda skoro bez vln a vítr vane o síle nejméně 20 uzlů. Přítomnost útesu, taky zajišťuje, že je oblast minimálně ovlivňována přílivem a odlivem, což jsou pro vás hodiny na kiteboardu navíc. Nezapomeňte si přibalit neoprenové boty, které se vám budou hodit při nastupování či přistávání.

Chcete si odpočinout od kitování trochu jiným způsobem? Vydejte se na jih do národního parku Ras Mohammed, kde si můžete rezervovat výlet na šnorchlování. Jde o nejznámější národní park v Egyptě a také jedno z nejlepších míst na potápění na světě.

Maui, Hawaj

Maui a její pláž Kite beach patří pravděpodobně k nejlepším místům na světě, kde můžete zažít vše, co vám může kiteboarding nabídnout. Užijete si krásnou čistou tropickou pláž s teplou vodou. Stabilní větry, dlouhé úseky s klidnou vodou a jemné vlny pro zkušenější kiteboardisty. A samozřejmě zapomeňte na dlouhý neopren, který zde nebudete moc potřebovat.

Oblast je plná instruktorů kiteboardingu světové třídy a úžasných sportovců z celého světa. Pláž Kite není pro kiteboardy otevřená až do 11 hodiny dopolední, což vám poskytne dostatek času na jiné relaxační aktivity.

Calamines island, Filipíny

Nedotčená oblast Calaminských ostrovů je vhodná pro jízdu člunem nebo létání letadlem. Dokonalé podmínky však nabízí i pro kiteboarding. Samotná oblast má podmínky pro každou úroveň dovedností. Oblasti s otevřenou vodou a vlnkami nebo hedvábně hladkou hladinu, která je obklopena původní přírodní krásou. V případě horšího počasí se vám bude hodit barevné pončo, které přehodíte přes běžné oblečení.

Nejbližší město na ostrově je Coron a jde taky o skvělou destinaci pro jakékoliv tropické dobrodružství. Můžete se projet na kajaku mezi hustě zarostlými ostrůvky nebo si zašnorchlovat kolem japonských lodních vraků.

Každou z výše uvedených destinací si jistě užijete naplno. A pro potřebné vybavení na kiteboarding stačí navštívit www.mysticstore.cz , kde najdete kompletní vybavení od kiteboardů, draků a oblečení na kiteboarding od známé značky Mystic.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.