Jak udržet své fitness oblečení čisté a nevytahané

Datum: 07.11.2016

Není žádným překvapením, že fitness oblečení je každým rokem lepší a lepší. Nejnovější technické tkaniny a technologie, vypadají nejen dobře ale také vám pomáhají se při sportu cítit pohodlně a bez otravného potu na těle. S přidanou hodnotou samozřejmě souvisí i vyšší cenovka.

Pokud jste pak utratili nějaké peníze za kvalitní oblečení na cvičení, pak jistě chcete, aby vám vydrželo. To je také důvod, proč jsme vybrali nejlepší rady právě pro péči o fitness oblečení.

Naštěstí nemusíte běžet do čistírny nebo dokonce používat ruční mytí, abyste ho udrželi ve skvělé kondici. Vše, co potřebujete jsou jednoduché tipy od fitness experta Christíny Bullock, která je zástupce jedné značky aktivního sportovního oblečení.

Dejte své fitness oblečení prát ihned po skončení tréninku

První věcí, pokud se při tréninku zpotíte je hned všechno dát vyprat. Je to důležité pro odstranění bakterií, které způsobují dlouhotrvající zápach. Navíc to má vliv i na funkčnost materiálu vašeho oblečení, kterému příliš dlouho špinavý stav také nevyhovuje.

Oddělte světlé prádlo od barevného

Základní pravidlo při praní, když přijde na oblečení na cvičení zní – Perte světlé barvy odděleně od oblečení s jasnými barvami, abyste mohli pro oblečení s výraznými barvami použít čistící prostředek, který je pro něj určen. Zároveň také ochrání své světlejší fitness oblečení od případného zabarvení.

Použijte v pračce jemné praní

I když je váš cvičební úbor odolný, při prací se k němu chovejte šetrně. Oplachujte jej ve studené vodě a perte na jemný prací cyklus, aby nedošlo ke ztrátě barvy. Na menší kousky oblečení můžete použít také ochranný sáček, který používáte na spodní prádlo.

Pověste ho, aby uschlo

Všichni odborníci se shodují na tom, že pro vaše fitness oblečení určitě nepoužívejte sušičku. Vysoká teplota, může zničit elasticitu a strukturu materiálu. Místo toho je normálně pověste a nechte uschnout přirozeným způsobem.

Vyhněte se bělidlu a aviváži

Není to pouze sušička, která může vaše cvičební oblečení poškodit. Nešetrné bělidla a změkčovadla si mohou pěkně pohrát s technickými vlastnostmi moderních tkanin, z kterých je současné cvičební oblečení.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.