Oracle a Walmart oznámily, že získaly předběžný souhlas vlády Spojených států amerických

Datum: 22.09.2020
Redwoodshores (Kalifornie) / Bentoville (Arkansas) 22. září 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Prezident oznámil, že vláda Spojených států amerických odsouhlasila předběžný návrh dohody s firmou ByteDance, na jejímž základě by mělo dojít k vyřešení přetrvávajících problémů....
Redwoodshores (Kalifornie) / Bentoville (Arkansas) 22. září 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Prezident oznámil, že vláda Spojených států amerických odsouhlasila předběžný návrh dohody s firmou ByteDance, na jejímž základě by mělo dojít k vyřešení přetrvávajících problémů. Na základě této dohody mají společnosti Oracle a Walmart investovat do nově založené firmy TikTok Global a získat 20% podíl.
Součástí dohody je založení nové společnosti TikTok Global, která bude odpovědná za poskytování všech služeb sítě TikTok uživatelům ve Spojených státech amerických a ve většině zemí zbytku světa. Dnes vláda podmíněně schválila důležitou dohodu, na jejímž základě firma Oracle společnosti TikTok poskytne zabezpečené cloudové řešení. Majoritní podíl ve firmě TikTok Global budou držet američtí investoři, včetně firem Oracle a Walmart. TikTok Global bude nezávislou americkou společností se sídlem ve Spojených státech amerických a v její pětičlenné správní radě zasednou čtyři Američané. Všechny technologie sítě TikTok bude vlastnit společnost TikTok Global a současně se tato sociální síť zavazuje dodržovat zákony a předpisy na ochranu osobních údajů platné ve Spojených státech amerických. Ochrana osobních údajů 100 milionů Američanů, kteří jsou uživateli sítě TikTok, bude rychle zajištěna prostřednictvím přechodu všech amerických dat do datových center druhé generace firmy Oracle (Generation 2 Cloud), která jsou nejbezpečnějšími cloudovými datovými centry na světě. Na základě desítek let zkušeností se zabezpečováním těch nejcitlivějších údajů na světě dokáže cloudová technologie Generation 2 Cloud firmy Oracle úplně odizolovat běžící aplikace a autonomně reaguje na bezpečnostní hrozby. Tato jedinečná technologie eliminuje riziko špionáže ze strany zahraničních vlád, které se snaží ovlivnit americké uživatele sociálních sítí prostřednictvím dezinformací. Kromě nákupu podílu v nově vznikající společnosti firma Walmart poskytne také své maloobchodní technologie, včetně veškerého sortimentu zboží a služeb z elektronického obchodu Walmart.com, elektronického tržiště, systému pro správu dodavatelského řetězce a technologie pro platbu a měření účinnosti reklamy. Společnost TikTok Global ve Spojených státech amerických vytvoří více než 25000 nových pracovních míst a do státního rozpočtu Spojených států amerických přispěje více nově vybranými daněmi ve výši převyšující 5 miliard dolarů. TikTok Global, spolu s firmami Oracle, SIG, General Atlantic, Sequoia, Walmart a Coatue vytvoří vzdělávací iniciativu, jejímž cílem bude vytvořit online vzdělávací program s prvky umělé inteligence, který dětem z center měst i předměstí nabídne řadu vzdělávacích kurzů, od čtení, přes matematiku a přírodní vědy až po počítačové technologie. Společnost TikTok Global vstoupí na burzovní trh Spojených států amerických se svou první emisí akcií, a to za méně než 12 měsíců od svého založení. Po prvotní emisi akcií vzroste vlastnický podíl Spojených států amerických na firmě TikTok Global a i do budoucna bude postupně narůstat. Na základě této dohody bude společnost TikTok Global i nadále schopna poskytovat stovkám milionům Američanům přístup k jejich oblíbené sociální síti. Navíc tato dohoda přinese potřebnou konkurenci na trh sociálních sítí.

O společnosti Oracle

Řešení Oracle Cloud obsahuje kompletní sadu integrovaných nástrojů a aplikací pro obchod, služby, marketing, lidské zdroje, finance, dodavatelský řetězec a výrobu. Součástí tohoto řešení je i vysoce automatizovaná zabezpečená infrastruktura druhé generace založená na databázovém řešení Oracle Autonomous Database. Další informace o společnosti Oracle (index NYSE: ORCL) najdete na webové stránce www.oracle.com.

O společnosti Walmart

Walmart Inc. (index NYSE: WMT) pomáhá lidem po celém světě ušetřit a lépe žít. Skupina Walmart provozuje přibližně 11500 obchodů pod 56 různými značkami ve 27 zemích světa, které, spolu s online obchody této značky, navštíví každý týden více než 265 miliónů zákazníků. Za daňový rok 2020 firma Walmart dosáhla tržeb ve výši 524 miliard dolarů a zaměstnává 2,2 milionu lidí na celém světě. Společnost Walmart stále zůstává jedničkou v trvalé udržitelnosti, filantropii a nabídce pracovních příležitostí. Další informace o společnosti Walmart najdete na webové stránce corporate.walmart.com. Můžete se s námi také spojit na sociálních sítích Facebook - facebook.com/walmart a Twitter - twitter.com/walmart.
Obchodní značky Oracle a Java jsou registrovanými obchodními značkami firmy Oracle a/nebo jejích sesterských společností. Ostatní názvy mohou být obchodními značkami příslušných vlastníků. Logo - https://mma.prnewswire.com/media/467598/Oracle_Logo.jpg
KONTAKT: Deborah Hellinger, viceprezidentka společnosti Oracle pro firemní komunikaci, (212) 508-7935, deborah.hellinger@oracle.com; Randy Hargrove, ředitel společnosti Walmart pro vztahy s národními médii, 1-800-331-0085, randy.hargrove@wal-mart.com PROTEXT
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.