Obaly žárovek a osvětlení Philips budou brzy zcela bez plastů

Datum: 11.06.2020
Praha 11. června 2020 (PROTEXT) - Přední světový výrobce osvětlení, společnost Signify se aktivně snaží snižovat dopad svých produktů na životní prostředí, jelikož znečištění plasty se stalo jedním z nejnaléhavějších problémů životního prostředí. Každý rok...
Praha 11. června 2020 (PROTEXT) - Přední světový výrobce osvětlení, společnost Signify se aktivně snaží snižovat dopad svých produktů na životní prostředí, jelikož znečištění plasty se stalo jedním z nejnaléhavějších problémů životního prostředí. Každý rok například končí v oceánech osm milionů tun plastu, což zabije jeden milion mořských ptáků a ohrozí další stovky živočišných druhů.
V rámci své politiky obalových materiálů Signify již nyní používá ke svému balení 80 % recyklovaného papíru a zahajuje postupné vyřazení všech plastů z obalů pro spotřební výrobky do roku 2021. Postupným vyřazováním plastů používaných pro balení spotřebního zboží se společnost Signify vyhne použití více než 2 500 tun plastů ročně. To odpovídá 125 milionům PET lahví, které by se umístěny v řadě za sebou táhly více než 8 000 kilometrů, což zhruba odpovídá vzdálenosti z německého Berlína až na Miami na Floridě v USA. Navíc je naše nové balení menší a šetří emise z dopravy a použitých materiálů o 6000 tun za rok, což odpovídá množství CO2, které by absorbovalo 270 000 vzrostlých stromů během celého roku.
"Plastový odpad má velmi negativní dopad na naši planetu a její biologickou rozmanitost, proto jsme se rozhodli, že musíme převzít vedoucí roli a začít používat alternativy bez plastů. Je to správné řešení a splňuje rostoucí očekávání našich zákazníků," říká Eric Rondolat, generální ředitel společnosti Signify.
Kontakt: https://www.signify.com/cs-cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.