Anti COVID technologie pro život

Datum: 23.04.2020
Praha 23. dubna 2020 (PROTEXT) - Podle údajů Světové zdravotnické organizace zůstává COVID-19 aktivní na skle, plastu a kovu po dobu až 5ti dnů. Proto jedna z cest, kudy se virus šíří v dopravě, je prostřednictvím čteček plateb, ke kterým cestující přikládají své platební...
Praha 23. dubna 2020 (PROTEXT) - Podle údajů Světové zdravotnické organizace zůstává COVID-19 aktivní na skle, plastu a kovu po dobu až 5ti dnů. Proto jedna z cest, kudy se virus šíří v dopravě, je prostřednictvím čteček plateb, ke kterým cestující přikládají své platební karty nebo mobilní telefony.
Infikovaný člověk na ně může přenést viry tak, že se dotkne čtečky svou kartou nebo telefonem a telefon, jako hlavní prostředek dnešní komunikace mezi lidmi, se tak stává místem shromažďování virů pro jejich další šíření na ruce a obličej cestujícího.
Společností TELEMATIC byla vyvinuta patentovaná technologie bezkontaktní platby jízdného, která umožňuje zaplatit jízdenku smartphonem od jakéhokoliv výrobce na světě, a to při protnutí platebního bodu u vstupu do autobusu nebo do metra s tím, že se telefon nachází v kapse nebo tašce cestujícího.
Technologie je připravena k pilotnímu využití v reálném dopravním prostředí, a to ve všech druzích městské hromadné dopravy včetně metra. Technologie je synergická a umožňuje platby na parkovištích, v myčkách, za pohonné hmoty na čerpacích stanicích, průjezd po zpoplatněných komunikacích (při průjezdu mýtnou branou při rychlosti 30 km/h), úhrady zpoplatněného vjezdu do země, poskytování nových služeb v restauracích rychlého občerstvení (McDonald‘s, Pizza Hut, atd.), ovládání výtahů v hotelech či velkých bytových komplexech.
Systém prošel odborným posouzením v Evropské patentové kanceláři, schválení patentu se předpokládá v průběhu srpna až září tohoto roku.
Dnes je to náš příspěvek do boje s koronavirem. Nejdůležitější je informovat veřejnost, že taková technologie existuje, rychle ji otestovat ve větším rozsahu a následně ji aplikovat.
Společnost TELEMATIC se zaměřuje na nové technologie a vývoj IT v dopravě. Jejich řešení a vylepšení vycházejí ze znalostí bankovního, IT a dopravního průmyslu. Jejich posláním je poskytovat nejlepší funkce modelu nasazení software SaaS (Software as Service) společnostem, které jsou ochotny získat pro své zákazníky to nejlepší.
Po zveřejnění této tiskové zprávy s radostí zodpovíme dotazy všech novinářů nejpozději do 7 dnů.
Příloha - informativní charakter o počtech cestujících ve světě Kontaktní údaje: TELEMATIC s.r.o., IČO: 26371430 Bulharská 742/9, 360 01 Karlovy Vary, Česká republika Web: www.telematic.life e-mail: ma@telematic.life
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.