CGTN: Čína se snaží chránit životní prostředí řeky Jang-c`-ťiang

Datum: 20.08.2020
Peking 20. srpna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Čína zvýšila své úsilí o ochranu životního prostřední řeky Jang-c'-ťiang, která je hlavní a jednou ze dvou nejdelších řek v zemi. Ve středu, během svého pobytu ve městě Ma-an-šan ve východočínské provincii An-chuej,...
Peking 20. srpna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Čína zvýšila své úsilí o ochranu životního prostřední řeky Jang-c'-ťiang, která je hlavní a jednou ze dvou nejdelších řek v zemi. Ve středu, během svého pobytu ve městě Ma-an-šan ve východočínské provincii An-chuej, navštívil Si Ťin-pching, generální tajemník Ústředního výboru Komunistické strany Číny, ekologický park Süe-ťia-wa. Seznámil se s povodňovou situací na řece Jang-c'-ťiang, s rozsáhlou renovací jejích břehů a také s ekologickými projekty a projekty v oblasti ochrany životního prostředí a obnovy po povodních. K ochraně životního prostředí a kvalitnímu trvale udržitelnému rozvoji v údolí Žluté řeky a k vybudování hedvábné stezky v údolí řeky Jang-c'-ťiang se Čína zavázala ve své celonárodní strategii. Podle čínského Lidového deníku, do konce listopadu 2019 byla ze státního rozpočtu vyčleněna částka 123,7 miliardy jüanů (17,67 miliardy dolarů) na podporu ekologické obnovy hedvábné stezky v údolí řeky Jang-c'-ťiang. Prezident Si Ťin-pching navštívil také firmu Magang Group, dceřinou společnost firmy China Baowu Steel Group. Během návštěvy se dozvěděl o tom, jak firma obnovila práci, výrobu a provoz. Díky obrovským obětem a neutuchajícímu úsilí Čína prakticky dostala epidemii COVID-19 pod kontrolu a nyní rychle dochází k oživování ekonomiky. Podle pololetních ukazatelů čínská ekonomika překonala pokles vyvolaný pandemií COVID-19 a ve druhém čtvrtletí opět začala růst. Ve středu odpoledne prezident Si Ťin-pching rovněž navštívil jezero Čchao-chu ve městě Che-fej, hlavním městě provincie An-chuej a hovořil s vojáky, zástupci místní samosprávy a také s členy strany o tom, jak se co nejlépe s povodní vypořádat. Přetrvávající deště v období záplav zvedly hladinu vody v jezeře Čchao-chu, které patří mezi jedno z pěti největších čínských sladkovodních jezer. Místní úřady v červenci uvolnily 3000 vojáků na boj s následky povodní. Video - https://www.youtube.com/watch?v=xG4caUB4ZBw KONTAKT: Jiang Simin, jiang.simin@cgtn.com, +86 18826553286
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.