Shanghai Electric se v rozhovoru s agenturou Bloomberg NEF podělila o svůj výhled týkající se čínského trhu s větrnými elektrárnami

Datum: 28.07.2020
Šanghaj 28. července 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Shanghai Electric (index SHA:601727/HK:02727), která nedávnou uvedla do provozu první 8MW pobřežní větrnou turbínu v Číně, která využívá technologii „startu ze tmy (black start)", měla příležitost podělit se...
Šanghaj 28. července 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Společnost Shanghai Electric (index SHA:601727/HK:02727), která nedávnou uvedla do provozu první 8MW pobřežní větrnou turbínu v Číně, která využívá technologii „startu ze tmy (black start)", měla příležitost podělit se s agenturou Bloomberg NEF o svou strategii a výhled týkající se čínského trhu s větrnými elektrárnami a též o dalším vývoji společnosti, která chce nabízet spolehlivější, robustnější, stabilnější a trvale udržitelnější systémy pro větrné elektrárny, v duchu ekonomiky budoucnosti, založené na nízkých emisích uhlíku. Trh pobřežních i pozemních větrných energetických systémů v Číně vítá „velkokapacitní turbínové jednotky a digitální transformaci," a firma Shanghai Electric „staví testovací a zkušební platformu pro pobřežní větrné turbíny s výkonem 10 MW a vyšším a integrovaný systém pro obnovitelnou energii," řekl Pengju Kang, ředitel pro digitální transformaci a technický ředitel skupiny Shanghai Electric Wind Power Group (SEWPG), v rozhovoru s agenturou Bloomberg NEF.
Pan Kang v rozhovoru hovořil o důležitosti tohoto významného projektu a, mimo jiné, řekl, že firma Shanghai Electric využívá růstu čínského trhu s pobřežními větrnými turbínami, kde se do konce roku 2025 předpokládá připojení větrných turbín o celkovém výkonu až 26 GW do přenosové sítě a hodlá urychlit další výzkum a vývoj a i nadále dodávat prvotřídní řešení v oblasti výroby obnovitelné energie. „V současné době stavíme testovací a zkušební platformu pro pobřežní větrné turbíny s výkonem 10 MW a vyšším a zkoumáme možnosti využití 5G technologií a průmyslového internetu věcí při vytváření integrovaného systému pro obnovitelné energie, který v sobě bude spojovat větrné a solární elektrárny a systém pro ukládání vyrobené energie," řekl Pengju Kang. „Na čínském trhu poroste poptávka po plovoucích jednotkách určených pro hluboké moře a velké vzdálenosti od pobřeží, protože v těchto oblastech se v Číně staví více než 80 % všech větrných elektráren. V současné době se snažíme vypořádat se s technickými problémy, jako jsou například omezení spojená s použitím plovoucích turbín (hloubka vody) a problémy spojené se silnými tajfuny a provozem turbín ve velké vzdálenosti od pobřeží," dodal Pengju Kang.
Skupina SEWPG také posiluje své pozice v globálním měřítku, a to zejména díky speciálním produktovým platformám s výkonem 2,5 MW a 4 MW, které jsou určeny pro zahraniční pobřežní větrné elektrárny. Firma v současné době vyvíjí modely vhodné pro přenosové sítě s frekvencí 60 Hz pro uspokojení poptávky v dalších zemích, jako jsou například Japonsko, Spojené státy americké nebo Kanada. Vzhledem k tomu, že do budování větrných elektráren v Číně se zapojily globální firmy, má společnost Shanghai Electric, která poskytuje komplexní služby v oblasti systémů pro větrné elektrárny, uzavřena strategická partnerství s nadnárodními firmami prakticky ve všech segmentech, včetně dodavatelů generátorů, převodovek, ložisek, digitálních nástrojů a platforem pro výzkum, vývoj a návrh. Společnost Shanghai Electric v posledních letech zaznamenala strmý růst tržeb v segmentu obnovitelných zdrojů energie. V meziročním srovnání s rokem 2018 vzrostly za rok 2019 tržby firmy v segmentu obnovitelných zdrojů energie o 51 %. Naproti tomu tržby firmy v oblasti tepelných elektráren vzrostly ve stejném období pouze o 8,4 %. Na konci června letošního roku firma oznámila, že divize větrných elektráren skupiny Shanghai Electric Wind Power Group, plánuje vstoupit na burzu a uskutečnit primární veřejnou nabídku akcií (IPO).
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1219707/Shanghai_Electric_8MW_offshore_wind_turbine.jpg Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1190744/Logo.jpg KONTAKT: Shen Jin, +86-138-1790-9115, shenjin@shanghai-electric.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.