Zvyšující se světová poptávka po vysoce výkonných modulech Vertex 500W+, Trina Solar představuje novou éru modulů v Indii

Datum: 30.04.2020
Dillí 30. dubna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Nové moduly Vertex od společnosti Trina Solar Co. Ltd („Trina Solar" nebo „společnost"), předního světového poskytovatele integrovaných fotovoltaických modulů a inteligentních energetických řešení, směřují v oblasti solární...
Dillí 30. dubna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Nové moduly Vertex od společnosti Trina Solar Co. Ltd („Trina Solar" nebo „společnost"), předního světového poskytovatele integrovaných fotovoltaických modulů a inteligentních energetických řešení, směřují v oblasti solární energie k přijetí modulů s vyšší účinností a vyšším výkonem. První smlouva na moduly Vertex o celkovém výkonu překračujícím 100 MW v Indii byla podepsána společností SunSource Energy, předním poskytovatelem řešení pro solární energii a skladování energie v Indii, jihovýchodní Asii a na rozvíjejících se trzích. Společnost SunSource Energy se sídlem v Noidě v indickém státě Uttarpradéš zadala objednávku na oboustranné moduly Vertex o celkovém výkonu 105 MW, které bude používat pro projekty napříč různými státy v Indii. Trina Solar zahájí dodávku modulů ve čtvrtém čtvrtletí roku 2020. Toto je první smlouva na nové moduly Vertex společnosti Trina Solar v Indii, která překračuje objem výkonu 100 MW, uvedla prezidentka společnosti Trina Solar Asia Pacific, Helena Li.
„Skutečnost, že tak velká objednávka modulů Vertex pochází z Indie, říká hodně o poptávce po obnovitelné energii na tomto trhu." „Na indickém trhu je velký zájem a poptávka po oboustranných modulech Vertex. Do budoucna předpokládáme pokračující silnou poptávku po solárních modulech s vysokým výkonem a důvodem je to, že indický trh je vysoce konkurenceschopný a je si vědom výkonnosti těchto výrobků v oblasti nákladů na rovnováhu systému (BOS) a nákladů na výrobu energie (LCOE)," dodala paní Li. „Každý usiluje o dosažení lepších vyrovnaných nákladů na energii (LCOE). Moduly Vertex jsou moduly s vyšším výkonem, což znamená, že k dosažení požadovaného celkového výkonu pro projekt nepotřebujete tolik modulů." „To zase snižuje náklady na rovnováhu systému (BOS). Méně modulů znamená: méně montážních systémů, méně kabeláže, méně rozvodných skříní, méně pracovních hodin potřebných pro instalaci a méně pozemků vyžadovaných pro projekt." Modul Vertex je nový produkt, ale je založen na osvědčené technologii zahrnující monokrystalické články PERC, multipřípojnice, článek s 1/3 řezem a články s dvojitým sklem, dodává Li.
Adarsh Das, generální ředitel a spoluzakladatel společnosti SunSource Energy, uvedl: „Ve společnosti SunSource jsme se vždy zaměřovali na dodržování standardů vysoké kvality a výkonu. Naše dlouholeté partnerství se společností Trina Solar nám pomohlo neustále nabízet vysoce spolehlivá energetická řešení založená na solární energii. Spojením vedoucí pozice společnosti Trina v oblasti solárních technologií s naším aplikačním inženýrstvím doufáme, že významně přispějeme k rozšíření kapacity obnovitelných zdrojů v Indii a jinde." Kushagra Nandan, prezident a spoluzakladatel společnosti SunSource Energy, dodává: „Blahopřejeme společnosti Trina Solar k této objednávce a jsme rádi, že s nimi spolupracujeme. Použití technologie oboustranných článků je dalším příkladem pokračujícího zavádění nových energetických technologií společností SunSource pro své klienty a investory. Byli jsme jedním z prvních podniků v Indii, který dodal projekty solárních energií, skladování energie a plovoucí solární projekty. Technologie oboustranných článků přidává vysoce osvědčeným monokrystalickým článkům PERC trvanlivost dvojitého skla a s výrobními kapacitami společnosti Trina nám umožňuje využívat odražené záření. Věříme, že tyto moduly mají potenciál stát se průlomovými a hodláme je používat pro naše projekty v celé zemi."
Nové řady modulů Vertex společnosti Trina Solar mají míru účinnosti přeměny až 21 % a mohou dodávat více než 500 W energie z přední strany, což je výrazně více energie než u předchozích modulů. Moduly řady Vertex jsou dodávány ve dvou verzích, jako moduly s jednostrannými články a moduly s oboustrannými články s dvojitým sklem, které mohou také generovat další energii ze zadní strany modulu. Výhodou modulů s vyšším výkonem je, že výrazně snižují náklady na rovnováhu systému (BOS). Společnost Trina Solar použila pro velkoplošnou pozemní solární farmu v severovýchodní Číně moduly Vertex s oboustrannými články s dvojitým sklem o výkonu přesahujícím 500 W. Výsledkem bylo snížení nákladů BOS o 6 až 8 % a snížení nákladů LCOE o 3 až 4 % ve srovnání s konvenčními moduly s oboustrannými články s dvojitým sklem o výkonu 410 W. Panely Vertex poskytují větší výkon, protože každý panel obsahuje křemíkové články o tloušťce 210 mm. Větší velikost článku umožňuje větší oblast aktivního zachycení světla, což má za následek vyšší proudový výstup. 150 článků v každém panelu sestává z vysoce účinných monokrystalických PERC článků a zahrnuje kombinaci předních solárních technologií optimalizovaných pro zvýšení účinnosti panelu až o 21 % a dosažení vyššího výkonu.
Tyto přední solární technologie zahrnují technologii více přípojnic, která snižuje ztráty vnitřního odporu uvnitř solárního modulu na minimum, což vede k lepšímu výkonu při slabém osvětlení. Kromě toho je do konstrukce produktu začleněna pokročilá fotovoltaická technologie, která umožňuje zmenšit mezeru mezi jednotlivými buňkami, což umožňuje vyšší celkovou účinnost modulu a usnadňuje úsporu nákladů na rovnováhu systému (BOS). Výzkumný a vývojový tým společnosti Trina Solar také představil inovativní design, který integruje pokročilou technologii 1/3 řezu pomocí nedestruktivního řezání a balení s vysokou hustotou. To dále snižuje ztrátu odporu a výrazně zlepšuje odolnost fotovoltaického modulu vůči praskání článků a ztrátám způsobeným tzv. hot spoty (přehříváním článků) při maximalizaci využití prostoru. Vědci tak vytvořili vysoce výkonné moduly, které se vyznačují vysokou účinností a vysokou spolehlivostí, čímž zákazníkům poskytují jistotu jejich výkonu v záruční době.
Odkaz na fotografii: https://www.trinasolar.com/sites/default/files/India+Habitat+Center_recompress.jpg Popis: Projekt centra India Habitat Centre v roce 2016 (zleva doprava): Gaurav Mathur, ředitel společnosti Trina Solar India; Helena Li, prezidentka společnosti Trina Solar APAC a Kushagra Nandan, spoluzakladatel a prezident společnosti SunSource Energy O společnosti Trina Solar Trina Solar je přední světový poskytovatel řešení pro solární energii. Společnost Trina Solar byla založena v roce 1997 a vyvíjí proprietární inteligentní fotovoltaická řešení pro velké elektrárny, jakož i komerční a rezidenční řešení, systémy skladování energie a fotovoltaické moduly. Jako přední světový poskytovatel integrovaných řešení pro solární energii zaujala společnost Trina Solar také vedoucí postavení ve světě energetického IoT (internet věcí). Je odhodlána stát se globálním lídrem v tomto novém a vznikajícím sektoru. Více informací naleznete na webových stránkách www.trinasolar.com. O společnosti SunSource Energy SunSource Energy je přední společnost zabývající se distribucí solární energie, která vyvíjí, vlastní a provozuje projekty solární energie pro své komerční a průmyslové zákazníky po celém světě. Od svého založení v roce 2010 je společnost v popředí inovací spolehlivé technologie a přináší nová energetická řešení pro indický a globální trh. Společnost SunSource dodala více než 300 vysoce kvalitních projektů solární energie ve 24 státech v Indii a v 6 zemích ve světě. Mezi nejdůležitější patří největší projekty solárních střech na Filipínách v době uvedení do provozu, jeden z prvních soukromých smluvních projektů (PPA) solárních střech v Indii a projekty solární energie + skladování energie. Společnost SunSource Energy díky vlastnímu projektovému financování, smluvní výstavbě (EPC) a schopnostem správy aktiv řídí celý proces výstavby solární elektrárny. Investorem společnosti je Neev Fund - soukromá investiční společnost podporovaná Státní bankou Indie (SBI) a britským ministerstvem pro mezinárodní rozvoj (DFID). Více informací naleznete na webových stránkách www.sunsource-energy.com. KONTAKT: Ching Wang, +86-021-6057-5302
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.