Mondi Štětí pomáhá regionu v boji proti koronaviru

Datum: 21.04.2020
Štětí (Litoměřicko) 21. dubna 2020 (PROTEXT) - Mondi Štětí se svými mnohými externími aktivitami dlouhodobě řadí mezi nejvýznamnější patrioty regionu. Kromě pravidelně vypisovaných projektů se v této mimořádně náročné době Mondi rozhodlo podpořit region propojením...
Štětí (Litoměřicko) 21. dubna 2020 (PROTEXT) - Mondi Štětí se svými mnohými externími aktivitami dlouhodobě řadí mezi nejvýznamnější patrioty regionu. Kromě pravidelně vypisovaných projektů se v této mimořádně náročné době Mondi rozhodlo podpořit region propojením s místními organizacemi. Ve společné snaze zmírnit šíření koronaviru tak Mondi pomáhá s výrobou a distribucí roušek do první linie a nejvíce ohroženým občanům.
Pro štětský Sbor dobrovolných hasičů, který má na starosti shromažďování a distribuci ochranných pomůcek pro město a okolí, zorganizovalo Mondi sbírku látek a zároveň poskytlo několik nových šicích strojů. Vlastní stroje zapůjčili i zaměstnanci Mondi, a tak se společnými silami podařilo během 14 dní našít 4217 roušek. Ty byly následně rozvezeny do potřebných organizací z okresů Litoměřice a Mělník, ale i jednotlivcům, kteří měli o roušky zájem.
Mondi Štětí také dlouhodobě spolupracuje s místní organizací Kiwanis, která se svými projekty a aktivitami soustředí především na mladé lidi a děti v nesnázích. Kiwanis své úsilí v těchto dnech zaměřil na šití a distribuci dvouvrstvých roušek s vloženým nanovláknem, které jsou vhodné především pro zdravotníky a seniory. "Z fondu projektu Patriot bezpečně jsme darovali 35.000 Kč na nákup nanomateriálu, plátna a tkalounů, a díky tomu jsme pomohli zajistit lepší ochranu pro ty, kteří jsou v první linii nebo jsou nejvíce ohrožení," sdělila Michala Prošková, CSR manažerka Mondi Štětí. Do této chvíle již bylo distribuováno do nemocnic, praktickým lékařům a sociálním službám 1500 ks těchto speciálních roušek.
V Mondi reagují i na přímé žádosti obchodních partnerů a organizací. Například záchranné zdravotní službě v Roudnici nad Labem dodalo Mondi overaly, rukavice a dezinfekce. Firmě Adient z Roudnice nad Labem, která se specializuje na šití autopotahů, doručilo Mondi speciální hydrofilní materiál na 50 tis. kusů roušek, ze kterého je následně Adient našil a rozvezl mezi občany Roudnice nad Labem a další instituce, které se potýkaly s jejich nedostatkem.
Papírna Mondi Štětí je stále v plném provozu a stále dodržuje všechny své závazky vůči okolí. Nejaktuálnější aktivitou společnosti Mondi je distribuce dezinfekce občanům města Štětí - kdo se dostaví na městské koupaliště, odnese si z distribučního místa 0,5 l dezinfekce. Dezinfekce je pro občany připraveno 2000 l, tedy pro 4000 dávek.
"Díky skvělým vztahům, které vzhledem k dlouhodobé a aktivní spolupráci s partnerskými organizacemi máme, jsme okamžitě věděli, kam naši pomoc regionu směřovat rychle a efektivně. Kromě našich partnerů patří obrovský dík také našim zaměstnancům a jejich rodinám, protože bez nich by takováto pomoc nebyla možná," uzavírá toto téma Milena Hucanová, manažerka komunikace.

O Mondi

Mondi je globálním lídrem ve výrobě obalů a papíru, přinášejícím zákazníkům inovativní a trvale udržitelná řešení. Mondi plně kontroluje celý hodnotový řetězec obalů a papíru, od správy lesů a produkci celulózy, papíru i plastových fólií až po vývoj a výrobu efektivních průmyslových a spotřebitelských obalových řešení. Všechny aktivity společnosti Mondi jsou spjaty s trvale udržitelným rozvojem. V roce 2018 činily tržby společnosti Mondi 7,48 mld. EUR a základní EBITDA dosáhla úrovně 1,76 mld. EUR.
Mondi je duálně kótovanou společností s primárním zápisem na burze v Johannesburgu a prémiovým zápisem na Londýnské burze cenných papírů pod kódy MND (JSE) a MNDI (LSE). Mondi je součástí sta společností s nejvyšší tržní kapitalizací (FTSE 100). Od roku 2008 je zařazena do řady indexů FTSE4Good a od roku 2007 v rámci jihoafrického indexu odpovědných investic FTSE/JSE.
Kontakt pro média: Milena Hucanová, milena.hucanova@mondigroup.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.