Byla zprovozněna první paroplynová elektrárna (CCPP) společnosti Shanghai Electric v Bangladéši

Datum: 11.04.2020
Sylhet (Bangladéš) 11. dubna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Projekt s patentovaným generátorem chlazeným vzduchem zvýší celostátní výrobu elektřiny o 640 milionů kWh ročně Společnost Shanghai Electric Group, přední světový výrobce a dodavatel energie a průmyslových zařízení,...
Sylhet (Bangladéš) 11. dubna 2020 (PROTEXT/PRNewswire) - Projekt s patentovaným generátorem chlazeným vzduchem zvýší celostátní výrobu elektřiny o 640 milionů kWh ročně
Společnost Shanghai Electric Group, přední světový výrobce a dodavatel energie a průmyslových zařízení, dnes oznámila, že její první paroplynová elektrárna (CCPP) v Bangladéši zahájila komerční provoz. Elektrárna s kombinovaným cyklem o výkonu 225 MW v Sylhetu, která byla přestavěna z plynové elektrárny s jednoduchým cyklem o výkonu 150 MW, byla navržena tak, aby nepřetržitě uspokojovala potřebu dodávek elektřiny ve východní oblasti Bangladéše.
Modernizovaná technologie

Modernizovaná paroplynová technologie elektrárny umožňuje snížení emisí při zajištění vyšší tepelné účinnosti. Zařízení je vybaveno generátorem chlazeným vzduchem s technologií GVPI o výkonu 100 MW a je navrženo tak, aby fungovalo po celou dobu své životnosti, aniž by bylo nutné převíjet nebo znovu dotahovat laminované jádro generátoru. Toto je významný úspěch, vzhledem k tomu, že kapacita elektrárny byla zvýšena o 90 MW s menšími nároky na údržbu. Během osmi let před modernizací elektrárna dodala do národní sítě 8,19 miliard kWh elektřiny a odhaduje se, že se toto číslo ročně zvýší o 640 milionů kWh.
Společnost Shanghai Electric díky využití patentované technologie GVPI (globální vakuově tlaková impregnace) na vzduchem chlazeným generátorem o výkonu 100 MW podstatně zvýšila účinnost původní elektrárny s jednoduchým cyklem z 33 % na 55 %. Tento pozoruhodný nárůst účinnosti prokazuje hloubku portfolia produktů společnosti Shanghai Electric a sílu jejího programu výzkumu a vývoje.
Partnerství s vládní agenturou Power Development Board (PDB)
Projekt modernizace byl realizován prostřednictvím partnerství mezi místní vládní agenturou Power Development Board (PDB) a společností Shanghai Electric. Byl to čtvrtý projekt EPC této společnosti v Bangladéši, zahájený v rámci iniciativy "Jednoho pásu a jedné cesty". V roce 2010 byla po tepelné elektrárně Barapukuria původní elektrárna Sylhet s jednoduchým cyklem druhým projektem EPC navrženým a vyrobeným společností Shanghai Electric v této zemi. Podle odhadů společnosti Boston Consulting Group se do roku 2025 počet obyvatel střední a vyšší třídy v Bangladéši zvýší na 34 milionů v 33 městech. Vlivem rychlého ekonomického růstu spolu s růstem této populace se poptávka po elektřině zvyšovala rychlým tempem. Předpokládaná spotřeba by do roku 2040 měla dosáhnout 80.000 MW. Očekává se, že nová dodatečná výrobní kapacita usnadní hospodářský rozvoj a posílí průmysl. Projekt bude také hrát zásadní roli v sociálním rozvoji této oblasti. Společnost Shanghai Electric se zavázala v této oblasti investovat a zaměstnávat místní občany. Polovina projektového týmu byla najata místně, bylo zaměstnáno téměř 500 místních pracovníků a tento počet se v průběhu dokončování výstavby bude zvyšovat.
"Přestavba technologie plynových generátorů v systému s jednoduchým cyklem na provoz s kombinovaným cyklem vyžaduje dovednost a specializované služby. Od roku 2002 jsme v průběhu výstavby celkem pěti projektů v Bangladéši získali solidní zkušenosti," řekl Wang Yi, hlavní inženýr projektu Sylhet. "Neustále se snažíme předvídat potřeby klientů, abychom zlepšili dostupnost, spolehlivost a efektivitu prostřednictvím přizpůsobených řešení navržených pro trhy v různých oblastech."
O společnosti Shanghai Electric
Společnost Shanghai Electric Group Company Limited (SEHK: 2727, SSE: 601727) se zabývá především návrhem, výrobou a prodejem energetických zařízení a průmyslových zařízení. Zaměřuje se na oblast nové energie, včetně výroby a prodeje větrných turbín a jejich součástí, jakož i jaderných energetických zařízení; podnikání v oblasti čisté energie, včetně výroby a prodeje tepelných energetických zařízení, zařízení pro přenos a distribuci energie; průmyslová zařízení, včetně výroby a prodeje výtahů a motorů; a moderní odvětví služeb, včetně zadávání zakázek na výstavbu elektráren a přenosových a distribučních projektů a dalších podniků.
Související odkazy - www.shanghai-electric.com
Foto - https://mma.prnewswire.com/media/1153915/Shanghai_Electric.jpg
Logo - https://mma.prnewswire.com/media/1137532/Shanghai_Electric_Logo.jpg
KONTAKT: Shen Jin, +86-13817909115, shenjin@shanghai-electric.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.