Krátké a dlouhé sestřihy vlasů

Datum: 19.01.2013

Říká se, že když žena změní účes, nastává změna taky i v jejím partnerském životě. Může být na tom něco pravdy. Navíc, žena, která se dala ostříhat, obvykle přitáhne jiný typ muže jako když měla dlouhé vlasy, což může znamenat i pozitivní změnu ve vztahových záležitostech. Radikálně tím změní i způsob, jakým se na ni budou muži dívat. Krátké vlasy jsou pro muže totiž signálem dominance ženy a podle některých studií hovoří o ní, i když ne vždy pravdivě, že je méně sexuálně orientovaná.

Délka ženských vlasů vyjadřuje a odráží osobnost, ale i náladu ženy - proto v některých vážnějších situacích cítíme potřebu změnit účes. I většina žen, které změnily účes z dlouhých vlasů na krátké, se najednou cítí dynamičtější, energičtější a do jisté míry i pružnější nebo dominantnější.

Vlasy jako symbol sexuality

Dlouhé vlasy jsou pro muže symbolem ženské sexuality. Britští psychologové tvrdí, že dlouhé vlasy, jako symbol ženskosti a ženské sexuality, mají muži zafixované už z dob jeskynního života. Dlouhovlasé ženy se objevovaly už na jeskynních malbách a vyplývá z nich, že dlouhovlásky oslavovali.

Ženy, které chtějí být v sexu aktivní a převzít iniciativu, používají krátký střih vlasů na to, aby dali najevo, že v posteli přebírají sílu. Avšak pro muže jsou krátkovlásky méně přitažlivé, protože pro muže jsou signálem, že žena se vkládá do maskulinní role a ta je pro ně většinou méně přitažlivá. Na druhé straně tyto souvislosti mají své oponenty. Krátký účes v případě ženy symbolizuje úplně jinou věc, a tou je konec dětství. Dlouhé vlasy jsou totiž často spojovány s představou holčičky jako princezničky, a ta krátkovlasá být nemůže. Nekteří muži však dnes upřednostní dynamické, iniciativné ženy, a takové většinou krátkovlásky jsou.

Dámské účesy

Blog o účesech nejen pro dámy naleznete na internetové stránce loshairos.com. Mezi nejčtenější články dozajista patří dámské účesy nebo růžový melír.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.