Vlasy a péče - šampon

Datum: 16.01.2013

Kvalitu vašich vlasů ovlivňuje nejen genetika či hormony, ale především pravidelná péče. Vlasy, podobně jako pleť, si mnohé pamatují, a s odstupem času se dokáží za špatnou, či chybnou péči patřičně "odvděčit". Zamysleli jste se nad tím, zda vaše problémy s vlasy neplynou náhodou právě ve špatné péči?

Nedostatek péče, podobně jako opačný extrém, vašim vlasům ubližuje. Je nutné, abyste si v závislosti na vašich aktuálních potřebách nastavili tu správnou péči.

Dámské účesy a šampon

Nevhodný výběr šamponu dokáže nadělat na hlavě mnoho šarapaty. Důležité je, abyste přesně věděli, jaký máte typ vlasů ak jakým problémům mají sklon - tedy zda jsou spíše mastné, nebo suché, či pravidelně bojujete s lupy, nebo jejich vystavujete častému barvení a podobně. Je více méně jasné, že svou hřivu zařadíte hned do několika problémových kategorií.

Abyste se však úplně přesně dozvěděla, jaký máte typ vlasů a jaké přípravky na ně používat, nechte si poradit od kadeřnice. Neznamená to, že si přímo v salonu musíte zakoupit i vhodnou kosmetiku, avšak s dobrými radami si budete umět vybrat i v klasické drogerii. Vy své vlasy sice nosíte na hlavě, avšak oko odborníka vidí i věci, o kterých jste možná netušili.

Mastné vlasy

Myslíte si, že mastné vlasy si třeba mýt co nejčastěji? Mít příliš mastné vlasy je stejné utrpení, jako mít příliš suché vlasy. Zde pomáhá správná péče, a také objevení a postupné odstranění příčiny. Pokud máte mastné vlasy, umývejte si je podle potřeby, tedy i denně. Uzpůsobte tomu ale výběr kosmetiky, protože ani mastné vlasy nelze příliš vysoušet, tím se jen podpoří tvorba mazu. Šampon na časté použití musí být k vlasům co nejšetrnější. Příčinou příliš mastných vlasů může být stres, avšak i nevyrovnaná hladina hormonů, zde se však do pátrání musí zapojit i lékař. Existuje mnoho spůsobú, jak vytvořit účes, při kterém nebude možné rozlišt, jestli máte mastné nebo suché vlasy.

Přečtetě si naše další články v kategorii dámské účesy zde → dámské účesy.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.