Manžetové knoflíčky

Datum: 22.06.2011

Kořeny historie manžetových knoflíčků sahají až k historii knoflíčků jako takových. Můžeme je označit jako jeden z typů knoflíků. První nálezy jsou staré téměř 5000 let. Ale nám běžně známou funkci zapínání plní pouhých 800 let.

Předtím byly používané v rámci zdobení oděvu. Až během 13. Století se začaly vyrábět ony zázračné manžetové knoflíčky, kdy šlo především o záležitost šlechty. Jejich nositelé byli považováni za gentlemany. Především ve viktoriánské době bylo téměř nemyslitelné, aby gentleman neměl manžetové knoflíčky. Žádoucí to bylo především v rámci oděvu při obchodním jednání.

Manžetové knoflíčky lze nosit jen na speciální košili, která má upravené rukávy na jejich přichycení. Bez manžetových knoflíčků by rukávy volně vlály, proto nezapomeňte, že pokud si tyto košile budete kupovat, nezapomínejte na to, že bez manžetových knoflíčků není možné takovéto košile nosit. Manžeta je tradičně dvojitě zahnutá, což představuje nejvyšší stupeň elegance. K dostání jsou samozřejmě i košile s jednoduchou manžetou. Manžetové knoflíčky připnete ke speciální košili velmi lehko pouze tím, že vložíte knoflíček skrz dírky z venkovní strany. Potom knoflíček zacvaknete, abyste zabezpečili manžetu.

Manžetové knoflíčky můžete pořídit na e-shopu www.panske-doplnky.cz, kde se na jejich prodej specializují a mají všechny knoflíčky k dispozici skladem.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.