Plavky a opalování

Datum: 30.05.2011

Dovolená už je skoro na spadnutí a sepisujeme poslední seznamy věcí, které potřebujeme. V práci nám už jen sluneční paprsek protáhnutý skrze pootevřené okno evokuje pláž, kde si budeme užívat sladké nicnedělání a pustíme všechny starosti z hlavy.

Co ale ještě nezapomenout, abychom na klid na pláži měly ty nejlepší vzpomínky a odjely s bronzově opálenou pletí? Nepostradatelné budou plavky a současně péče o pokožku. Již dva až tři týdny před dovolenou u moře bychom se měly soustředit zejména na přísun Beta karotenu, vitamínu E a selenu. Zaručuje nám ochranu před volnými radikály, usnadňuje zhnědnutí pokožky, ovlivňuje obranyschopnost kůže proti škodlivému UVA a UVB záření. Přirozeným zdrojem těchto prvků je mrkev, rajčata, olivový olej a ryby. Výběr vhodného prostředku pro opalování nemusí být maturitou. Pro pobyty u moře je vhodné vybírat SPF 30 a vyšší. Opalovací krémy chrání před zarudnutím kůže, stárnutím, melanomem a rakovinou kůže. První dva dny pobytu je pokožka nejcitlivější, proto by se nemělo výběru krému s co nejvyšším faktorem šetřit. Natírat by se mělo 20-30 minut před plánovaným opalováním, neboť krém začíná účinkovat asi po 20 minutách. Ideální čas pro opalování není mezi 11. a 15. hodinou. Pro výraznější opálení je lepší po několika dnech začít používat prostředek s nižším ochranným faktorem. Natírat by se mělo každé dvě hodiny. Pro odbornou radu je nejvhodnější zeptat se lékárníka. Je dobré myslet na prostředky po opalování, které nám pomohou udržet pokožku snědou a masti v případě spálení. Jako lék pro zklidnění zarudnuté pokožky po opalování nám dobře poslouží masti s přídavkem panthenolu, vitamínu E, aloe vera či studený jogurt. Během delšího pobytu na slunci by se neměla podceňovat ani ochrana hlavy. Jaké plavky ale vybrat, abychom byly se svým opálením co nejspokojenější? Každá žena, která má zkušenosti s opalováním ví, že světlá místa nevypadají na kůži dobře. Plavky, které zakrývají co nejméně, jsou ideálním typem. Opalování velí obléci si plavky se šňůrkami na bocích, nižším střihem, na zavazování na šíji a na zádech, s menšími košíčky nebo tanga. Dobrý pocit zaručí také světlejší barvy – bílá a další světlejší odstíny. Tyto modely jsou navíc pro sezonu 2011 neuvěřitelně trendy. Široký výběr plavek naleznete v e-shopu Prádlo Elegant. Kromě zážitků si z dovolené přivezeme domů i opálenou pokožku, kterou nám bude každý závidět.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.