Před cestou do Řecka je nutné vyplnit vstupní formulář

Datum: 30.06.2020
Praha 30. června 2020 (PROTEXT) - Od 1. 7. je možné opět vyrazit na dovolenou do Řecka letecky, Řecko k tomuto datu rozšířilo seznam otevřených mezinárodních letišť. V souvislosti s novým koronavirem budou cestovatelé v letošní sezóně, mimo standardní cestovní doklady, potřebovat...
Praha 30. června 2020 (PROTEXT) - Od 1. 7. je možné opět vyrazit na dovolenou do Řecka letecky, Řecko k tomuto datu rozšířilo seznam otevřených mezinárodních letišť. V souvislosti s novým koronavirem budou cestovatelé v letošní sezóně, mimo standardní cestovní doklady, potřebovat i tzv. Passenger Locator Form (PLF). Tedy formulář, který umožní evidenci a lokaci cestovatelů. Všichni cestující mají povinnost vyplnit formulář nejpozději 48 hodin před vstupem do Řecka. K dispozici je v angličtině na adrese travel.gov.gr. Po jeho posouzení cestovatelé obdrží elektronicky individuální QR kód, kterým se prokáží při vstupu do země. Je tedy nutné ho vytisknout nebo ho mít uložený například v telefonu, bez něj nemusí být umožněn vstup do země. Cestující musí dodržovat nezbytná hygienická opatření. Zároveň budou probíhat i namátkové testy na covid-19. Cestovatelé se však potýkají s problémy při vyplňování formuláře. "Webové stránky jsou přetížené, některým cestovatelům hlásí chybu a nedovolí jim formulář odeslat. Jiným nedorazil e-mail s QR kódem," uvádí Michal Vávra, zakladatel vyhledávače dovolených Cestolino.cz. "V případě nedostupnosti webových stránek, doporučuji zkusit vyplnit formulář znovu v průběhu dne. Cestovatelé by si měli zkontrolovat, jestli zpráva nedorazila do složky SPAM," dodává. Formulář má 8 kroků a je potřeba vyčlenit si dostatek času na vyplňování. "Doporučuji si připravit informace k dopravě (např. jízdenku, letenku, lodní lístek), cestovní doklad, se kterým navštívíte Řecko, a údaje o ubytování v Řecku. Nejasnosti nastávají při vyplňování spolucestujících. Na stránkách totiž chybí návod a detailnější vysvětlení. Formulář také neřeší některé varianty, například když klienti budou trávit dovolenou plavbou na pronajaté na lodi," uvádí Michal Vávra. Někteří cestovatelé se potýkají se složitostí formuláře a anglickými výrazy. "Proto jsme připravili neoficiální návod včetně překladu jednotlivých položek," uvádí Michal Vávra. Návod je k dispozici na této stránce. Kontakt pro média Michal Vávra Zakladatel vyhledávače dovolených Cestolino.cz e-mail: michal.vavra@cestolino.cz O Cestolino Cestolino.cz je cestovatelský komunitní web, byl spuštěn v roce 2012. Naším cílem je inspirovat k cestování, přinášet hodnotné informace a pomoci s vyhledáváním vhodné dovolené. Uživatelé si mohou na našich stránkách vyhledat zájezd, zjistit informace a recenze o konkrétním ubytování. V průvodci přinášíme aktuální informace o zemích, letištích, aerolinkách a další užitečné rady. V magazínu se snažíme inspirovat pomocí rozhovorů s cestovateli a nabídnout zajímavé informace o konkrétních destinacích. Vyhledáváme akční letenky a zájezdy. Naši uživatelé aktivně nahrávají fotografie z cest a sdílí své zkušenosti v diskuzích, kde se vzájemně inspirují a motivují. ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.