Prodej nebaleného chleba a pečiva je bezpečný!

Datum: 19.03.2020
Praha, 19. března 2020 (PROTEXT) - Tisková zpráva Svazu pekařů a cukrářů v ČR Vzhledem k některým zprávám v bulvárních médiích o prodeji nebaleného pečiva považuje Svaz pekařů a cukrářů v České republice za nutné učinit následující prohlášení. Pečivo...
Praha, 19. března 2020 (PROTEXT) - Tisková zpráva Svazu pekařů a cukrářů v ČR
Vzhledem k některým zprávám v bulvárních médiích o prodeji nebaleného pečiva považuje Svaz pekařů a cukrářů v České republice za nutné učinit následující prohlášení.

Pečivo je ve světle současné pandemie stále stejně zdravou a bezpečnou potravinou jako kdykoli předtím. Pekaři vyrábějí své produkty podle nejpřísnějších hygienických podmínek, stejným parametrům podléhá i jejich distribuce a prodej. CZVP SZÚ navíc ve své zprávě uvádí, že nemá žádné informace o přenosu tohoto druhu koronaviru na nebaleném pečivu.
Druhým faktem je, že vláda ČR povolila prodej nebaleného pečiva, a to při garanci splnění přísných hygienických podmínek prodeje, tzn., zákazníci musí mít k dispozici mikrotenové sáčky, jednorázové rukavice a podávací náčiní. V současných hodinách se také ukazuje, jak seriózně se jednotlivé obchodní řetězce staví k dodržování hygieny v místě prodeje: zajistily dozor k zajištění plynulého prodeje, informační tabule a sami balí rohlíky či chleby do plastových obalů. Zákazníci tak nejsou ochuzeni o čerstvé pečivo, pokud zvolí balené, pekaři mohou nabídnout široký sortiment.
Šílenců, jakým byl tzv. „olizovač pečiva“ šířící poplašné zprávy na sociálních sítích, je v české populaci, doufejme, minimum. Jen prosíme, nezaměňujte kriminální čin nezodpovědného jednotlivce s bezpečným fungováním výroby, distribuce a prodeje potravin. Pečivo je bezpečné stejně jako jeho prodej. Všichni - tisíce pekařů, řidičů a prodejců - pro to děláme maximum.
Svaz pekařů a cukrářů v České republice, z.s. www.svazpekaru.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.