Česká startupová firma vyvinula metodu, jak připravit čaj bez nutnosti ohřívat vodu

Datum: 03.03.2020
Praha 3. března 2020 (PROTEXT) - Česká startupová firma vyvinula extrakt, který slouží k okamžité přípravě šálku čaje - bez nutnosti ohřívat vodu, hlídat její teplotu nebo správnou délku louhování. FluidumTé, čajový extrakt vyráběný pouze z bylin a vody, vznikl...
Praha 3. března 2020 (PROTEXT) - Česká startupová firma vyvinula extrakt, který slouží k okamžité přípravě šálku čaje - bez nutnosti ohřívat vodu, hlídat její teplotu nebo správnou délku louhování. FluidumTé, čajový extrakt vyráběný pouze z bylin a vody, vznikl díky technologii, kterou ve světě dosud nikdo nepoužil. "Fluidum Té zjednodušuje přípravu čaje tam, kde není pohodlné pracovat s vařící vodou. A také tam, kde chce mít zákazník čaj okamžitě, ve správné teplotě a správně připravený. Třeba na cestách autem, vlakem nebo letadlem," vyjmenovává hlavní výhody nové metody Tomáš Kofroň, který má na starosti obchodní strategii startupu. Fluidum Té, v chuťově i funkčně vyladěných kombinacích, je vyráběno v České republice novou a velmi šetrnou metodou pouze z bylin a vody - bez použití varu, dlouhé macerace, chemie nebo alkoholu. Výsledný produkt neobsahuje přidaný cukr, konzervanty, barviva ani umělá aromata a řadí se mezi produkty s označením BIO. "Tekutý obsah jednoho sáčku jednoduše nalijete do čtvrt litru studené nebo libovolně teplé vody a máte čaj hotový. Můžete si jej vychutnat bez čekání, kdykoliv a kdekoliv," popisuje návod na přípravu čaje zakladatelka startupu Šárka Vávrová. "Kvalitu čaje tato metoda přitom nijak neovlivní," zdůrazňuje. Čaj je po čisté vodě nejvíce konzumovaným nápojem na světě. V jeho přípravě však během staletí nenastaly výraznější změny. Poslední výraznější inovací při přípravě kvalitního čaje byl vynález čajového sáčku kolem roku 1903. "Čaj je skvělý nápoj, jeho popularitu však snižuje zdlouhavá příprava. Lidé často nemají čas čekat na vylouhování čaje a hlavně pak ani na jeho ochlazení, aby ho mohli pít," dodává Vávrová. I s ohledem na vlastní technologii, aktuálně v patentovém řízení, se Fluidum Té plánuje zařadit mezi prémiové produkty na trhu. Fluidum Té míří svou expanzi nejen do domácností, ale i do segmentu gastronomie, cestování a retailu. Kontakt : Šárka Vávrová: sarka@fluidumte.com, www.fluidumte.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.