Prosincové Trade News je tradičně energetické

Datum: 17.12.2019
Praha 17. prosince 2019 (PROTEXT) - "Malé a střední podniky budou hrát v nové, nízkouhlíkové ekonomice klíčovou roli," tvrdí pro prosincové TRADE NEWS britský ekonom Edward Robinson, který byl součástí týmu zpracovávajícího studii OSN o přístupu firem k trvale udržitelnému...
Praha 17. prosince 2019 (PROTEXT) - "Malé a střední podniky budou hrát v nové, nízkouhlíkové ekonomice klíčovou roli," tvrdí pro prosincové TRADE NEWS britský ekonom Edward Robinson, který byl součástí týmu zpracovávajícího studii OSN o přístupu firem k trvale udržitelnému rozvoji. Podle něj je flexibilita a rychlost MSP, s níž přistupují k obnovitelným zdrojům, obrovskou konkurenční výhodou oproti velkým korporacím. Dále se v čísle věnujeme energetickým trendům a environmentálním výzvám. "Zatímco EU za cenu neuvěřitelných nákladů mění strukturu energetických zdrojů nebo průmyslu, zbytek planety si s tím příliš hlavu neláme. Poslední čísla jsou zdrcující. EU emituje pouhých 9 % CO2 a poctivě meziročně srazí emise o dalších 20 milionů tun, zbytek světa emise navýší o 1020 milionů tun!" zdůrazňuje v úvodu vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček a dodává: "Zajímavé je sledovat emise CO2 v důsledku využívání fosilních paliv. Ve zlomovém roce 1990 byly celosvětově těsně nad úrovní 20 gigatun a nyní se již blíží ke 40 gigatunám. A zatímco Evropa a USA jsou na nižší úrovni, v ostatních zemích je strmý růst. Celoevropský závod v rychlé dekarbonizaci pak vypadá vedle ambicí Číny, Indie a Afriky jako špatný vtip." I z tohoto pohledu se v čísle věnujeme dvěma zemím - Číně a Mongolsku, které jsou si geograficky a exportně velice blízko. Jeden údaj za všechny: více než devadesát procent mongolského vývozu - převážně nerostných surovin - míří právě na trh jeho silného souseda. Hledáme odpovědi na otázku, jak se českým firmám daří na těchto dvou slibných, a přitom tak odlišných trzích. Předvánoční vydání magazínu o obchodu a exportu TRADE NEWS vychází právě dnes na 80 stranách tištěným nákladem 8200 kusů. Jako obvykle v něm najdete exkluzivní rozhovory, články, analýzy, původní infografiky i zkušenosti českých exportérů. Již osmým rokem ho pro vás připravuje a vydává agentura ANTECOM jako magazín Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR. TRADE NEWS je distribuován bezúplatně přímo k manažerům firem s rozhodující pravomocí. Zdaleka se nejedná pouze o členy AMSP ČR, ale také o další společnosti a instituce. Je připravován ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR, agenturami CzechTrade a CzechInvest, dalšími institucemi podporujícími český vývoz, jako jsou například EGAP, ČEB, ČMZRB, TA ČR, ICC ČR, a s Ministerstvem zahraničních věcí ČR. Více informací také na: www.itradenews.cz, www.tradenews.cz Kontakt: ANTECOM s.r.o. TRADE NEWS Redakční servis: produkce@antecom.cz www.itradenews.cz www.tradenews.cz www.techedu.cz www.age-management.cz www.srdceslaskou.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.