IKEA Brno oslaví letní slunovrat v duchu švédských tradic

Datum: 16.06.2011

Prostory brněnské IKEA ožijí oslavami tradičního švédského svátku Midsommar. Ve dnech 17. a 18. června 2011 se mohou návštěvníci obchodního domu těšit na letní grilování, ochutnávku švédských specialit a atrakce pro děti. Součástí oslav bude i stavění typického stožáru Midsommarstang.

Slavnosti letního slunovratu představují nejvýznamnější švédské svátky. IKEA Brno proto připravila pro své návštěvníky ukázku švédských tradic a typického jídla. V rámci oslav bude na prostranství před obchodním domem postaven i vysoký stožár ozdobený květy a stuhami, který ke svátku Midsommar neodmyslitelně patří. Slavnosti budou probíhat v pátek i v sobotu vždy od 11.00 do 20.00.

„V průběhu celého roku se snažíme našim zákazníkům přiblížit kulturu Švédska, které je domovskou zemí naší společnosti. Nejoblíbenější švédský svátek je proto ideální příležitostí. Kultura se nejlépe představuje prostřednictvím jídla, proto se lidé mohou těšit na různé speciality,“ uvedla Dagmar Juřičková, marketingová manažerka IKEA Brno. „Navíc zákazníkům nabídneme vybrané zboží za mimořádné letní ceny,“ doplnila Juřičková s tím, že pro děti bude za příznivého počasí připraven skákací hrad a v sobotu odpoledne také malování na obličej.

Oslavy svátku Midsommar připadají na den před letním slunovratem. K tradici patří tance okolo vysokého stožáru, který je obdobou české májky. Ten je běžně zdoben listy, květy a věnci z březových větviček. Součástí slavností je i hojná konzumace pálenky a jídla. Švédové si tradičně pochutnávají na sleďovi ochuceném zakysanou smetanou a pažitkou, nikdy nechybí čerstvé brambory nejčastěji podávané s koprem.

„Význam svátku Midsommar pro obyvatele Švédska je možné přirovnat ke Štědrému dni nebo Silvestru. V tento den jsou zavřeny banky a obchody a probíhají bujaré oslavy. Věříme, že se nám alespoň část z této atmosféry podaří přenést i do našeho obchodního domu,“ sdělila Dagmar Juřičková z brněnského obchodního domu IKEA.

Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.