4. Mezinárodní dětský a studentský umělecký festival, Praha 2020

Datum: 19.08.2020
Praha 19. srpna 2020 (PROTEXT) - UMĚNÍ V KARANTÉNĚ Výstava obrazů, kreseb a zdobených roušek 21. - 22.8. 2020 Kongresové centrum Praha V Kongresovém centru Praha již tento pátek a v sobotu veřejnosti představí...
Praha 19. srpna 2020 (PROTEXT) - UMĚNÍ V KARANTÉNĚ Výstava obrazů, kreseb a zdobených roušek 21. - 22.8. 2020 Kongresové centrum Praha
V Kongresovém centru Praha již tento pátek a v sobotu veřejnosti představí svá výtvarná díla české děti a studenti z uměleckých škol a dětských domovů. Spolu s nimi se zapojila také tvořivá mládež z výtvarných kroužků ze sdružení národnostních menšin a krajanských spolků původem například z Ruska, Arménie, Číny, Německa a dalších zemí. První polovina tohoto roku významně zasáhla do života dospělých i dětí na celém světě. A právě o tom, jak se děti a studenti vypořádali s dlouhým časem karantény, bude vypovídat letošní výstava na téma Umění v karanténě. V řadě kreseb děti až překvapivě vyjádřily své osobní pocity a vnímání tohoto složitého období. Symbolem zdraví, ohleduplnosti a naděje se takřka pro celý svět stala ROUŠKA. Tento malý velký pomocník v boji proti zákeřnému onemocnění je také součástí letošní umělecké tvorby mládeže. V praktické části festivalového programu budou mít děti za úkol roušky výtvarně pojednat a ozdobit. Tradicí každého festivalového ročníku se stala malba společného obrazu. V sobotu dopoledne tak volnou technikou účastníci vytvoří obraz o délce 20 metrů. Návštěvníci festivalové výstavy se spolu s nimi mohou do malování zapojit. Kongresové centrum Praha se tak na dva srpnové dny promění v galerii umění a tvořivosti. Návštěvníci si budou moci prohlédnout na stovku prací.
Výstava se koná v rámci 4. ročníku Mezinárodního dětského a studentského uměleckého festivalu, Praha 2020 v Kongresovém centru Praha, (metro C, Vyšehrad), vchod č.5. Pro veřejnost je otevřeno v pátek 21.8. od 13:00 do 17:00, v sobotu 22.8. od 10:00 do 17:00. Vstup zdarma.
Festival spolupracuje s místními folklorními a krajanskými spolky a národnostními menšinami, které se věnují udržování lidových tradic a rozvíjení umělecké zájmové činnosti mládeže v oborech výtvarného umění, hudby, zpěvu, tance a dalších tvůrčích dovednostech. Jejich vystoupení jsou vždy milou součástí programu tohoto festivalu. Účastníci se v rámci svého festivalového pobytu budou seznamovat s českým a evropským uměním. Navštíví například prostory Národního muzea a nedaleký památný Vyšehrad, kde si vyzkoušejí malbu tzv. v plenéru. Porota složená z výtvarníků ocení nejzajímavější díla. Na závěr letošního setkání si ti nejúspěšnější slavnostně převezmou svá ocenění.
Kontakt: Monika Adi Vodáková e-mail: monika@intercharm.cz ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.