Čtvrtý ročník streetartového festivalu Město=Galerie v Kutné Hoře startuje 12. srpna 2020

Datum: 06.08.2020
Kutná Hora 6. srpna 2020 (PROTEXT) - Druhý srpnový týden, od středy 12.8.2020 do soboty 15.8.2020, proběhne v Kutné Hoře již čtvrtý ročník streetartového festivalu s názvem MĚSTO = GALERIE. Tento ročník bude v podstatě i jako multigenerační setkání, kdy bude jako speciální...
Kutná Hora 6. srpna 2020 (PROTEXT) - Druhý srpnový týden, od středy 12.8.2020 do soboty 15.8.2020, proběhne v Kutné Hoře již čtvrtý ročník streetartového festivalu s názvem MĚSTO = GALERIE.
Tento ročník bude v podstatě i jako multigenerační setkání, kdy bude jako speciální host kapacita Kurt Gebauer, který má aktuálně výstavu v Národní Galerii Praha. Letos se bude tvořit opět na několika vybraných lokalitách krásného města Kutná Hora. Součástí festivalu je také tradiční sobotní graffiti jam a workshop pro širokou veřejnost. Murály budou vznikat v ulicích Fučíkova na trafostanicích ČEZ, kdy z Polska dorazí umělec s pseudonymem Richie Mozger, na ulici Kouřimská na trafostanici u nemocnice dorazí z Havířova Nikola Vavrouš aka Khoma. Místní umělce zastoupí tzv. renesanční umělec Andrej Németh Endre, který bude malovat plot v ulici Potoční. Jako specialita pro tento ročník bude malba jednoho velikého murálu - stěny šestipatrového domu na ulici Vítězná, bývalého Ústavu nerostných surovin, autorem bude Lukáš Kladívko, který je zároveň ředitelem a kurátorem tohoto festivalu.
Ani tento rok nebude chybět jedna prostorová instalace, a to speciální 3D socha ze železného šrotu, a to před Průmyslovou školou od Ing. Jana Holuba.
Oficiální zahájení proběhne ve středu 12. srpna v 19:00 v kavárně Blues Café v centru Kutné Hory, bude doplněno projekcí a debatou s umělci.
Více informací naleznete na webu www.mestogalerie.cz.
Kontakty: ředitel - Lukáš Kladívko - 776 227 698 produkce - Jakub Jandora - 775 669 006 produkce - Martin Starý - 777 833 423 mapa lokalit: https://bit.ly/mesto2020 info web: www.mestogalerie.cz facebook: facebook.com/mestogalerie instagram: instagram.com//mestogalerie major hashtag: #mestogalerie
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.