Zachráníme společně s dětmi knižní svět?

Datum: 18.03.2020
Praha 18. března 2020 (PROTEXT) - V boji o dětskou pozornost, který svádí četba knih s tablety, telefony nebo počítači, se knížky často dostávají na druhou kolej. Cílem knih o medvědovi Wrr je přivést děti zpět ke čtení a vzbudit v nich zájem o knihy. Tomu autoři Michal Široký...
Praha 18. března 2020 (PROTEXT) - V boji o dětskou pozornost, který svádí četba knih s tablety, telefony nebo počítači, se knížky často dostávají na druhou kolej. Cílem knih o medvědovi Wrr je přivést děti zpět ke čtení a vzbudit v nich zájem o knihy. Tomu autoři Michal Široký a Jaromír Štejnar přizpůsobili i celý příběh - hlavní hrdina, medvěd Wrr, objevuje kouzlo knih. V jeho světě, podobně jako v tom našem skutečném, se může snadno stát, že Vás kniha svým příběhem naprosto pohltí. V jejich knihách se tak ale děje doslova. Wrr se dostává do různých knižních příběhů a stává se jejich součástí. A stejně, jako každému z nás čtení knih něco dává, něčím nás obohacuje, i medvěd Wrr si z každé knihy něco odnese - a to konkrétní věc, zkušenost či ponaučení.
Nyní autoři vyráží do boje s displeji mobilů a tabletů s další knihou. Ta volně navazuje na jejich prvotinu s názvem Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít!, která vyšla v roce 2017. Pokračování nese název Medvěd Wrr: Zachraň knižní svět! Zde se hlavní hrdina opět postaví velké výzvě - zaujmout děti a ukázat jim, že i dnes má tradiční médium, jako je kniha, co nabídnout. "Jako malí jsme milovali knihy, jejichž obrázky jsme si mohli prohlížet celé hodiny a pokaždé na nich objevili něco nového," vzpomínají autoři. "V tomto duchu jsme pojali i ilustrace našich knížek. Jsou založeny na celostránkových barevných ilustracích, které jsou doplněny kratšími texty tak, aby děti čtení lákalo a byly zvědavé, co se v příbězích odehrává," dodává jeden z autorů.
Autoři knihu připravovali více než rok a nyní je čeká ten nejdůležitější krok - její vydání. A i oni stojí před velkou výzvou! Podaří se jim dostat knihu do dětských knihovniček? "Na portále HitHit.cz jsme spustili předprodej, kde se snažíme získat dostatek prostředků potřebných na vydání nové knížky. Pokud vás zajímá víc, podívejte se na náš projekt a vyberte si jednu z odměn, které jsme pro vás připravili," odkazuje na běžící crowdfundingovou kampaň Michal Široký. Anotace ke knize Zavřeli jste po přečtení svou poslední knihu? Opravdu? Raději to běžte pro jistotu zkontrolovat! Může se snadno stát, že vám z ní utečou postavičky a začnou ve vaší knihovně dělat pořádnou neplechu! V Edwardově továrně na knihy se stalo něco podobného. Jeden nepozorný poštovní holub otevřel knihu, kterou neměl, a rozutekli se mu z ní prohnaní piráti. Zmocnili se stroje na výrobu knih a všechny knižní příběhy, jak je znáte, převrátili naruby. A špatný konec? Ten mají úplně všechny! Do továrny navíc míří tajemný vlak s ještě záhadnějším strojvedoucím, majícím jasný plán - rozvézt knihy do knihkupectví v širokém okolí. Dokáže medvěd Wrr napravit všechny pokažené příběhy dřív, než dorazí vlak do cílové stanice? Další informace Odkaz na crowdfundingovou kampaň: HitHit.cz Video o knize: Youtube.com Jak kniha vznikala: Youtube.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.