Do Prahy a Brna míří hvězdy švédské literatury

Datum: 25.02.2020
Praha 25. února 2020 (PROTEXT) - Letošní jaro patří Švédsku, jeho kultuře a zejména literatuře. Skandinávský dům pořádá v Praze a Brně festival Týdny švédské literatury, jehož součástí jsou besedy s autory, akce pro děti či filmová promítání. Chybět nebude ani tematický...
Praha 25. února 2020 (PROTEXT) - Letošní jaro patří Švédsku, jeho kultuře a zejména literatuře. Skandinávský dům pořádá v Praze a Brně festival Týdny švédské literatury, jehož součástí jsou besedy s autory, akce pro děti či filmová promítání. Chybět nebude ani tematický pub quiz. Festival Týdny švédské literatury zahájí 4. března beseda s vědeckou novinářkou Karin Bojs, autorkou pozoruhodné knihy s archeologicko-genetickou tematikou Mých prvních 54 000 let. Druhým hostem festivalu bude autor historických detektivek Niklas Natt och Dag (v českém překladu vyšel jeho román 1793). Promítat se bude film Zářící hvězdy, který vznikl na motivy stejnojmenné knihy Johanny Tydell. V něm září Annika Hallin, jedna z nejobsazovanějších švédských hereček současnosti. Festival uvede i působivý snímek Zrodila se Astrid, který pojednává o bouřlivém mládí spisovatelky Astrid Lindgren. Na programu festivalu je také pub quiz o ceny, který prověří znalosti soutěžících v oblasti švédské kultury, dobrodružná hra pro děti v Městské knihovně v Praze či literárně-kulinářský pořad Eat&Read Swedish v Brně. Na akcích bude zdarma k dispozici brožura Současná švédská literatura. Festival pořádá Skandinávský dům ve spolupráci s Velvyslanectvím Švédska v ČR a za finanční podpory Ministerstva kultury ČR, Magistrátu hl. m. Prahy, statutárního města Brna a Švédské kulturní rady. Podrobný program naleznete na stránkách www.skandinavskydum.cz/tydny-svedske-literatury. Kontakt: Ema C. Stašová Skandinávský dům, z. s. Dejvická 3 | 160 00 Praha 6 e-mail: ema@skandinavskydum.cz www.skandinavskydum.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.