Richard H. McLaren předsedou vyšetřovacího týmu

Datum: 02.02.2020
Toronto (Kanada) 2. února 2020 (PROTEXT/CNW Telbec) - Řídící výbor federace IWF jmenoval Richarda H. McLarena předsedou vyšetřovacího týmu za účelem prošetření obvinění vznesených organizací ARD Řídící výbor Mezinárodní vzpěračské federace (International Weightlifting...
Toronto (Kanada) 2. února 2020 (PROTEXT/CNW Telbec) - Řídící výbor federace IWF jmenoval Richarda H. McLarena předsedou vyšetřovacího týmu za účelem prošetření obvinění vznesených organizací ARD Řídící výbor Mezinárodní vzpěračské federace (International Weightlifting Federation - IWF) dnes jasnou většinou rozhodl o jmenování profesora Richarda H. McLarena do funkce nezávislého vyšetřovatele obvinění, která se týkají údajného neetického jednání prezidenta federace Dr. Tamase Ajana a IWF jako celku. "Chtěl bych poděkovat federaci IWF za důvěru, kterou ve mě a můj tým mají. Jako nezávislí vyšetřovatelé budeme dělat všechno proto, abychom zjistili pravdivý stav věcí," řekl profesor McLaren. Profesor McLaren, generální ředitel firmy McLaren Global Sport Solutions Inc., bude předsedou vyšetřovacího týmu. Pod jeho vedením bude funkci hlavního vyšetřovatele zastávat Martin Dubbey a Steven Berryman bude hlavním finančním vyšetřovatelem. Profesor McLaren a jeho tým mají obrovské zkušenosti s vyšetřováním neetického chování ve sportu, když například v roce 2016 vyšetřovali obvinění Ruské federace ze státem financovaného dopingu. Nyní budou vyšetřovat obvinění vznesená dokumentárním filmem Der Herr der Heber, který německá televizní stanice ARD odvysílala 5. ledna 2020. V dokumentu se tvrdí, že vedení Mezinárodní vzpěračské federace (IWF), včetně prezidenta Ajana, se podílelo nebo vědělo o finančních nesrovnalostech, korupci, plánu dopingových kontrol, manipulaci se vzorky pro dopingové kontroly, dopingu v některých zemích a protekci. U příležitosti jmenování profesora McLarena předsedou vyšetřovacího týmu výkonná prezidentka federace IWF, Ursula Garza Papandrea, poznamenala: "Jak jsem již dříve říkala, potřebujeme někoho, kdo není příznivcem vzpírání, aby tato závažná obvinění prošetřil. Pokud se máme dobrat pravdy, musíme jít až ke kořenům a potřebujeme vyšetřovatele, jehož závěry budou nezpochybnitelné a důvěryhodné. Proto jsme si vybrali profesora McLarena. Děkuji svým spolupracovníkům v řídícím výboru za jejich odvahu udělat tento výjimečný, ale nezbytný krok." Profesor McLaren má právo předkládat důkazy a sledovat jakékoli stopy, bez ohledu na to, jaká zjištění přinesou. V brzké době bude k dispozici telefonní linka pro osoby, které chtějí k případu cokoli nahlásit či přinést nové informace. O jejím zřízení budeme informovat v samostatné tiskové zprávě. Vyšetřování vedené profesorem McLarenem je naprosto nezávislé. Profesor McLaren bude s řídícím výborem federace IWF komunikovat prostřednictvím nově zřízeného výboru pro kontrolu a dohled. Profesor McLaren má pravomoc přijmout jakákoli opatření, která považuje za nezbytná k tomu, aby byla vznesená obvinění spravedlivě a dostatečně vyšetřena a nahlášena. Catherine Doyle, kancelář: +1-514-750-0887, mobil: +1-514-641-3266 ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz. PROTEXT
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.