Ve Francii našli ztracený román Françoise Saganové, česky ho v letošním roce vydá nakladatelství LEDA

Datum: 28.01.2020
Praha 28. ledna 2020 (PROTEXT) - Francouzské nakladatelství PLON vydalo koncem září dvousetstránkový románový příběh Les Quatre Coins du coeur (Čtyři údery srdce), který v pozůstalosti Françoise Saganové objevil její syn, známý fotograf Denis Westhoff. Podobně jako...
Praha 28. ledna 2020 (PROTEXT) - Francouzské nakladatelství PLON vydalo koncem září dvousetstránkový románový příběh Les Quatre Coins du coeur (Čtyři údery srdce), který v pozůstalosti Françoise Saganové objevil její syn, známý fotograf Denis Westhoff. Podobně jako autorčin skandální a slavný debutový román Bonjour tristesse (Dobrý den, smutku), který Saganová napsala ve svých sedmnácti letech, představuje i objevený rukopis sarkastickou sondu do prázdného života vysoké buržoazie. Vyprávění sleduje vznik a zkázu neobvyklého milostného trojúhelníku, jehož základ tvoří syn význačného agropodnikatele Ludovic Cresson a jeho intrikánská, nepříliš kultivovaná manželka. Ludovic přežije (podobně jako svého času Saganová) vážnou autonehodu - a když se pak vyrovnává s jejími následky, propadne milostnému vztahu s matkou své ženy. Francouzská média román Les Quatre Coins du coeur oceňují, například deník Le Monde s nadšením chválí jeho humor, přesné a provokativní postřehy i "saganovsky" projasněný styl. Vyskytly se i kritičtější názory, i ty se ale shodují, že Saganová v tomto románu vytvořila podobně sugestivní atmosféru jako ve svých nejlepších knihách. Nakladatelství LEDA připravuje český překlad knihy k vydání na podzim letošního roku. Françoise Saganová (1935-2004) napsala dvacet románů, tři svazky povídek, devět her, dvě životopisná díla a několik nebeletristických knih o lidech, místech a věcech, které si zamilovala. Mimořádná celospolečenská odezva, kterou vyvolal její debutový román, ji natrvalo zapsala do srdcí francouzských čtenářů a proslavila ji po celém světě. Kontakt: Dagmar Červenková nakladatelství LEDA spol. s r. o. e-mail: dagmar.cervenkova@leda.cz
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.