Evropské turné 2020. Maxim Vengerov & Arménský státní symfonický orchestr

Datum: 14.11.2019
Praha 14. listopadu 2019 (PROTEXT) - V rámci evropského turné zavítá 19. ledna do Prahy špičkový houslista a držitel ceny Grammy Maxim Vengerov. Vystoupí v Rudolfinu společně s Arménským státním symfonickým orchestrem (ASSO) pod taktovkou jeho zakladatele a hlavního dirigenta...
Praha 14. listopadu 2019 (PROTEXT) - V rámci evropského turné zavítá 19. ledna do Prahy špičkový houslista a držitel ceny Grammy Maxim Vengerov. Vystoupí v Rudolfinu společně s Arménským státním symfonickým orchestrem (ASSO) pod taktovkou jeho zakladatele a hlavního dirigenta Sergeje Smbatyana. Pořadatelem turné po osmi evropských městech je Evropská nadace pro kulturu spolu s Arménským státním symfonickým orchestrem. Pražskému publiku Vengerov předvede krásu a sílu své techniky v nejpopulárnějších skladbách houslového repertoáru - zazní Bruchův Houslový koncert č. 1 g moll a Ravelův Cikán (Tzigane). V provedení jednoho z nejlepších houslistů světa se posluchači mohou těšit také na Barcarolu pro housle a orchestr, jejímž autorem je současný americko-maltský skladatel Alexey Shor. Publikum jistě ocení i uvedení Symfonie č. 2 Osud člověka od Johna Ter-Tadevosyana v evropské premiéře. Dílo pojednává o vzestupech a pádech života, o jedinečné lidské schopnosti vydržet rány osudu a bojovat tváří v tvář s jeho nepřízní ve snaze o lepší budoucnost. Maxim Vengerov účinkoval v České republice pouze dvakrát - na Pražském jaru v roce 1999 a naposledy v roce 2017 za doprovodu Toronto Symphony Orchestra. Maxim Vengerov hraje na velice vzácný nástroj - Stradivariho housle z roku 1727, pojmenované po francouzském houslistovi, dirigentovi a skladateli Kreutzerovi. Vstupenky lze zakoupit v předprodeji v pokladnách Rudolfina nebo na TicketStream https://www.ticketstream.cz/akce/armenian-state-symphony-orchestra-maxim-vengerov-128945 Informace o koncertu zde: https://orchestras.eu/cz/koncert/rudolfinum-program/ (concerts and choral workshops) Organizátoři koncertu: Evropská nadace pro kulturu (European Foundation for Support of Culture) www.eufsc.eu, Arménský státní symfonický orchestr (Armenian State Symphony Orchestra) www.armsymphony.am Kontakt: icmconcertagency.eu@gmail.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.