Sbírka Kakkonen: výstava Tapio Wirkkaly "ikony finského designu" se v Uměleckoprůmyslovém muzeu v Praze uskuteční od 1. listopadu 2019 do 23. ledna 2020

Datum: 27.10.2019
Praha 27. října 2019 (PROTEXT/BusinessWire) - "Rostoucí zájem o Finsko je vidět i v designu: z naší sbírky Kakkonen půjčujeme více děl než kdykoli předtím, a to dokonce i do zahraničí," říká Kyösti Kakkonen. Sběratel umění Kyösti Kakkonen je obzvlášť hrdý...
Praha 27. října 2019 (PROTEXT/BusinessWire) - "Rostoucí zájem o Finsko je vidět i v designu: z naší sbírky Kakkonen půjčujeme více děl než kdykoli předtím, a to dokonce i do zahraničí," říká Kyösti Kakkonen. Sběratel umění Kyösti Kakkonen je obzvlášť hrdý na to, že bude moci otevřít výstavu věnovanou mezinárodně uznávanému finskému návrháři. Výstava Tapio Wirkkaly bude v Praze zahájena příští čtvrtek Kyösti Kakkonen jí zahájí spolu s Jukka Pesolou, finským velvyslancem v Praze. Umělecká kariéra Tapio Wirkkaly byla výjimečně bohatá a těší se mezinárodnímu věhlasu. Tato tisková zpráva obsahuje multimédia. Prohlédněte si celou zprávu zde: https://www.businesswire.com/news/home/20191024005521/en/ "Dílo Tapio Wirkkaly pro mě představuje dobu, kdy si nezávislé Finsko budovalo svou identitu. Jeho dílo mělo podstatný vliv na to, čím je Finsko charakteristické: krásná, čistá příroda, prostá severská identita a kreativita a šikovnost. Dílo Tapio Wirkkaly je velmi snadno pochopitelné," říká Kakkonen. Wirkkala je známý hlavně pro své výtvory ze skla, ale hodně pracoval i se dřevem a kovy. Připravuje se publikace několikadílné knihy o finském sklářském a keramickém designu Sbírka Kakkonen, která uspořádala již více než 50 mezinárodních výstav, zapůjčuje vystavovatelům díla a kousky vytvořené Tapio Wirkkalou. Část keramických uměleckých děl se nedávno vrátila z výstavy v Japonsku, kde tato díla byla součástí putovní výstavy, která během dvou let navštívila pět měst. "Tyto výstavy podporují obraz vysoké kvality a šikovnosti finských umělců a pro nás je tato práce důležitá, protože zlepšuje obraz Finska v zahraničí a pomáhá z naší země budovat skvělou značku," říká Kakkonen. V příštím roce se má uskutečnit pět dalších výstav. Sbírka Kakkonen (Collection Kakkonen) také již brzy vydá knihu, která v šesti dílech představí to nejlepší z finského sklářského a keramického designu a umění, a to v mnohem širší míře než kdy dříve. V knihách bude představeno více než dva tisíce děl a texty od finských i zahraničních odborníků. "Na knize je ještě hodně práce, ale zatím počítáme s tím, že bychom tyto knihy vydali na jaře roku 2020," říká Kakkonen. Sbírka Kakkonen je mezi zahraničními muzei a sběrateli známá jako jedna z největších sbírek finského designu. Kyösti Kakkonen sbírá umělecká díla ze zlatého období finského sklářského a keramického designu, od 30. do 60. let minulého století a od osmdesátých let minulého století do současnosti. Prohlédněte si zdrojovou verzi této tiskové zprávy na webových stránkách businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20191024005521/en/ Kontaktní informace: Obchodní poradci, sběratelé umění: Kyösti Kakkonen +358 (0)50 65 222 Zdroj: Collection Kakkonen Text této zprávy v původním, zdrojovém jazyce je oficiální verzí. Překlad této zprávy do jiných jazyků poskytujeme pouze jako doplňkovou službu. Text zprávy v původním, zdrojovém jazyce je jedinou právně závaznou verzí této tiskové zprávy. (BW)
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.