Cestovatelka Dana Trávníčková přichází s novým titulem

Datum: 15.10.2019
Praha 15. října 2019 (PROTEXT) - Cestovatelka Dana Trávníčková přichází s novým titulem, její osmá kniha se věnuje Íránu, Mongolsku a Turecku. Procestovala 120 zemí všech kontinentů a napsala o nich osm knih. Knih, které pomáhají pochopit dnešní svět. Nejnovější z...
Praha 15. října 2019 (PROTEXT) - Cestovatelka Dana Trávníčková přichází s novým titulem, její osmá kniha se věnuje Íránu, Mongolsku a Turecku. Procestovala 120 zemí všech kontinentů a napsala o nich osm knih. Knih, které pomáhají pochopit dnešní svět. Nejnovější z tzv.cesto-faktopisů české cestovatelky a spisovatelky Dany Trávníčkové "Příběh Íránu, Mongolska a Turecka - říší, které pohnuly světem" právě vychází. Každá z těchto tří zemí má za sebou dramatické události, které ovlivnily chod celého světa. Všechny v minulosti mohutně expandovaly, ovládly nesmírná území s různými etniky, kulturami, jazyky a náboženstvím a vytvořily světové říše. Jejich příběhy se místy proplétaly - jak navzájem, tak každá z nich s příběhem Evropy a někdy i naší země. Stejně jako ostatní tituly Dany Trávníčkové informačně bohatý text doplňují stovky barevných fotografií i názorné mapky. "Během mnohaletého cestování jsem si stále více uvědomovala, že navzdory záplavě informací, nejsou faktické znalosti o světě obecně příliš velké. Postrádala jsem literaturu, která by ukazovala regiony světa v náležitých souvislostech," říká Dana Trávníčková. Knižní řada cesto-faktopisů je druhem literatury faktu ve čtenářsky přívětivé podobě. Každý titul předkládá systémově pojatý pohled na jeden kulturně-historický region světa jako na provázaný komplex přírody, historie i současnosti, etnik, kultury i náboženství. Vše ve vazbách a souvislostech jak mezi zeměmi daného regionu, tak ve vztahu k dalším částem světa - zejména k Evropě a České republice. Mimochodem, termín faktopis si Dana Trávníčková nechala patentovat. Cesto-faktopisná řada je neziskovým projektem nakladatelství (cena je dána pouze technickými náklady). K dostání zejména v knižních e-shopech Kosmas, Euromedia (Luxor) či Megaknihy. Více na stránkách nakladatelství: www.danytravel.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.