Malíř Radek Šmach vybrán na Biennále ve Florencii

Datum: 07.10.2019
Praha 7. října (PROTEXT) - Mezinárodní komise vybrala malíře Radka Šmacha k účasti na Biennále ve Florencii Mezinárodní komise vybrala českého malíře Radka Šmacha k účasti na XII. Biennále ve Florencii v Itálii. Mezinárodní výstavy současného umění se Radek Šmach...
Praha 7. října (PROTEXT) - Mezinárodní komise vybrala malíře Radka Šmacha k účasti na Biennále ve Florencii Mezinárodní komise vybrala českého malíře Radka Šmacha k účasti na XII. Biennále ve Florencii v Itálii. Mezinárodní výstavy současného umění se Radek Šmach se svými obrazy zúčastní 18. - 27. října 2019 v pevnosti Fortezza da Basso v italské Florencii. Na Biennále vystavují svá díla umělci ze 70 zemí světa, koná se každý druhý rok pod záštitou UNESCO, italského ministerstva kultury, ICOMOS, toskánského regionu a města Florencie. Porota je tvořena renomovanými světovými kritiky a historiky umění, kteří udělují cenu za celoživotní tvorbu "Lorenzo il Magnifico". Součástí Biennále je řada doprovodných akcí, jako jsou workshopy, konference, výstavy a přednášky. Radek Šmach Radek Šmach se narodil 22. 5. 1976 v Opavě. Vystudoval marketing na Ekonomické fakultě VŠB, Technické univerzitě Ostrava. Od roku 2011 se začal věnovat malbě pod vedením akademické malířky MgA. Mimozy Bocin a MgA. Petra Rašky. Více informací naleznete na https://radeksmach.com/ Zaměřuje se na abstraktní expresionismus a minimalismus Jeho abstraktní obrazy jsou převážně o jasném stavu mysli v přítomném okamžiku. Zaměřuje se na podmíněnost a pomíjivost jevů v kontinuálním procesu neustálé změny. Společným jmenovatelem děl je nekonceptuálnost mimo intelekt. Tvorba je determinována experimentem nových a netradičních technik a postupů s využitím vlastních nástrojů. Radek Šmach se zaměřuje primárně na abstraktní expresionismus a minimalismus. Nejprodávanější Čech galerie SAATCHI ART Obrazy jsou pravidelně zařazovány do výběrových kolekcí amerických galerií SAATCHI ART, ZATISTA a francouzské galerie SINGULART. Radek Šmach je nejprodávanějším českým malířem galerie SAATCHI ART. Jeho díla jsou zastoupena ve sbírkách po celém světě (USA, Kanada, Velká Británie, Francie, Německo, Itálie, Švýcarsko, Rakousko, Ukrajina, Singapur, Hong Kong). Účast na Biennále je podporována Moravskoslezským krajem. Kontakt: Radek Šmach tel.: 608427242 https://radeksmach.com/ email: info@radeksmach.com instagram: instagram.com/radeksmach ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.