FRANTA, slavný malíř a sochař s českými kořeny, zahájil výstavu v Bruselu

Datum: 23.09.2019
Praha 23. září 2019 (PROTEXT) - Výstava českého malíře a sochaře Františka Mertla "Peintures-Gravures-Sculptures", užívajícího umělecké jméno FRANTA, nositele ocenění Artis Bohemiae Amicis, byla zahájena 19. září za účasti Jeho Exelence, pana Pavla Kluckého, českého...
Praha 23. září 2019 (PROTEXT) - Výstava českého malíře a sochaře Františka Mertla "Peintures-Gravures-Sculptures", užívajícího umělecké jméno FRANTA, nositele ocenění Artis Bohemiae Amicis, byla zahájena 19. září za účasti Jeho Exelence, pana Pavla Kluckého, českého velvyslance v Belgii v Bénédikt Aïchele Gallery na adrese Rue de Rollebeek, 35 - 1000 Bruxelles a potrvá do 17.11.2019. Mistr, který se zúčastnil osobně slavnostního zahájení se svojí paní Jacqueline, má na svém kontě více než 120 autorských výstav v Evropě, USA a Japonsku a na skupinových výstavách vystavoval společně s umělci jako Pablo Picasso, Marc Chagall, Max Ernst, Joan Miró, Antoni T?pies, Henri Matisse, aj. Kurátory této výstavy jsou Radana a Jiří Waldovi, kteří před deseti lety realizovali v Bruselu společně s výtvarníkem a multiinstrumentalistou Petrem Niklem projekt ORBIS PICTUS PLAY, o kterém zde prestižní televizní zpravodajský kanál CNN natočil samostatný dokument a newyorský The Times doporučil ve svém článku jeho návštěvu. Waldovi by chtěli prezentací českého umění navázat v Bruselu na tehdejší úspěch. Jejich výstavy Orbis Pictus PLAY, které uskutečnili vždy ve spolupráci a za autorského vedení Petra Nikla, navštívilo v různých zemích světa neuvěřitelných cca 2,5 milionu návštěvníků. V roce 2017 se Waldovi stali, mj. i za tento projekt, prvními držiteli Ceny České televize za podnikatelský přínos kultuře, která se poprvé v historii udělovala v rámci soutěže EY Podnikatel roku. Na své mnohaleté zkušenosti by rádi navázali právě v bruselské galerii, kde připravují řadu výstav českých výtvarníků. Jak sdělili bruselským novinářům u příležitosti otevření Frantovy výstavy "je velmi zvláštní, že žádnou prestižní domácí galerii zatím nenapadlo uspořádat Frantovi k jeho nadcházejícím 90. narozeninám výstavu, která by vrátila tohoto světově uznávaného výtvarníka do jeho rodné vlasti". Kontakt: WALD Press e-mail: jiri.wald@gmail.com
Reklama

Srdcetvor.cz - handmade

srdcetvor-handmade.png Nákupní galerie rukodělných výrobků, služeb a materiálů. Můžete si zde otevřít svůj obchod a začít prodávat nebo jen nakupovat.

Lavivasex.cz - erotické pomůcky

lavivasex.png Přehled erotických pomůcek od elegantních vibrátorů, hraček pro páry až po stimulační oleje, afrodiziaka a BDSM pomůcky.

Hledej-hosting.cz - webhosting, VPS hosting

hledej-hosting.png Přehled webhostingových, multihosting a VPS hosting programů s možností jejich pokročilého vyhledávání a porovnávání. Najděte si jednoduše vhodný hosting.